25 reistips en andere ‘overwegingen’ …

Vroeger wilde ik altijd de hele wereld rond, maar ondertussen ben ik getrouwd met iemand die niet per se vier weken naar Indonesië, Thailand of Zuid-Afrika hoeft. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik zelf ook steeds minder zin heb om ver weg te gaan, en dan met name als het met het vliegtuig is.

Want ik wil graag mijn eigen kussen mee, heb liever een paar schoenen te veel dan te weinig bij me en ik geef nog steeds de voorkeur aan echte boeken boven m’n e-reader. Hoe makkelijk en efficiënt het ding ook mag zijn, het is gewoon niet hetzelfde. Oftewel: ik ben niet zo van het ’travel light’-principe. En dan nog alle gedachten die er onderweg door me heen gaan:

1)     ‘Heb ik mijn telefoonlader?’

2)     ‘En mijn accupack?’

3)     ‘Heb ik de paspoorten?’

4)     ‘Heb ik de tickets?’ (in geval van vliegen en trein)

5)     ‘Heb ik ons überhaupt ingecheckt?’

6)     ‘Ik heb het warm’

7)     ‘Maar toch wil ik een cappuccino’

8)     ‘Ik moet naar de wc’ (en ik heb een intense hekel aan openbare wc’s). Dat is tevens één van de (vele) redenen die ik heb om never nooit meer te gaan kamperen

9)     ‘Ligt het briefje voor onze catsitter in de keuken?’ (alsof ze alles niet net zo goed weet als ik)

10)   ‘Heb ik mijn krultang?’ (zonder krultang geen ‘dansend haar’ voor mij)

11)   ‘Hebben we nog tijd om naar de tax-free-shopping te gaan?’ (die vraag stel ik hardop, aan Lief)

12)   ‘Ik heb zin in chocola’ (want het eten in het vliegtuig is niet te haggelen)

13)   ‘En in chips’ (voor als de chocola op is)

14)   ‘Ik heb het koud’

15)   ‘Waarom zijn de internationale glossies zo idioot duur?’

16)   ‘Waarom loopt die vrouw op stilettohakken van 20 cm? Ze is op een vliegveld!’

17)   ‘Waarom heb ik niet ook gewoon mijn hakken aan eigenlijk? Het is niet alsof ik een marathon moet lopen. Ik hou van hakken! ’

18)   ‘Die vrouw heeft een leuke koffer. Ik wil ook een nieuwe koffer’

19)   ‘Kan ik hier ergens een glas wijn krijgen?’(lékkere wijn, geen azijn)

20)   ‘Heb ik die LBD wel ingepakt?’

21)   ‘Waarom ben ik geen kilo afgevallen terwijl ik gisteren een balansdag had?!’

22)   ‘Zal ik mijn lipgloss, handcrème en mini-parfum uit mijn tas halen? Of gewoon doen of ik gek ben?’ (security check)

23)   ‘Waarom willen zoveel meisjes stewardess worden?’ Maar écht? Seriously, sta je daar met je veiligheidsriem, zuurstofmasker en zwemvest allerlei capriolen uit te halen terwijl er niémand kijkt. Iedereen zit met z’n neus in z’n boek, magazine of tablet. Behalve ik. Want ik vind het zo lullig dat ze daar voor-de-kat-z’n-viool staan. Dus kijk ik en lach ik naar haar als we oogcontact hebben. In de hoop dat het de ellende een beetje goed maakt.

24)   ‘Zijn we er al bijna?’

25)   ‘Moet m’n horloge nog naar voor of naar achter qua tijd?’ Met stip één van mijn beste tips ever: zet in je telefoon áltijd in je notities: ‘Lokale vertrektijd: zo-en-zo-laat. Want je wilt niet weten hoe vaak wij al op een verkeerd tijdstip op het station en/of vliegveld hebben gestaan. Met dank aan mij. Niet aan Lief. Dat wilde hij graag vermeld hebben. Alsof de mensen die ons kennen überhaupt zouden denken dat hij daar verantwoordelijk voor is. Iedereen kijkt automatisch naar mij als er zoiets gebeurt. Heel raar.

Maar uiteindelijk komen we altijd weer thuis. En inpakken voor de terugreis gaat gelukkig 10x makkelijker en sneller ;)

Reactie plaatsen