Yes, het is zomer! Wie gaat er mee naar het terras?

Nu ‘moet’ je natuurlijk helemaal niks, maar ik daag je uit: Bezoek de terrassen en laat weten wat je vindt! Zeg nu zelf, deze challenge is ietsje pietsje meer verleidelijk dan elke dag vijf minuten langer ‘planken’, of tien ‘pull ups’ meer ;) Dus eigenlijk is het niet eens een uitdaging, het is meer een uitnodiging om volop het leven te vieren. En, omdat ik de beroerdste niet ben, heb ik er ook nog bij gezet waarom ik ze zo fijn vind. Het ging wel gepaard met flink wat keuzestress, maar dat is alleen maar een goed teken.

Oké, daar gaan we, in willekeurige volgorde:

BREAKERS BEACH HOUSE IN NOORDWIJK

Aan het strand, leuke mensen, tóp eten, verleidelijke wijnen, ook hele lekkere alcoholvrije dranken en als je nog niet naar huis wilt (heb ik zelf nogal eens ‘last’ van’) boek je één van de behaaglijke kamers in hotel Huis ter Duin waar Breakers onderdeel van is. Mocht het weer nu niet meewerken en lijkt het je fijner om binnen te zitten, dan is dat bij  Breakers helemaal niet erg want met de grote open haard en de ‘hygge’ meubels is het daar ook zalig toeven.

 

RUST WAT IN BLARICUM

‘Smullen op niveau’, zou Jort Kelder zeggen ;) Bosrijk, groen, een mooie grote vijver, rust, heerlijk eten, en je waant je in een heel andere omgeving. Simpelweg al jaren een fantastische plek!

 

KEY WEST BEACH HOUSE IN UTRECHT

Niet iedereen heeft het geluk om aan het strand te wonen, en ook mensen uit Utrecht willen graag dichtbij huis genieten van iets ‘strandterrasserigs’, iets wat de mensen van Key West Beach House heel goed hebben begrepen! Van de Tom Kha Kai Soup tot de Black Angus Burger, alles is er even lekker en door de goeie sfeer en inrichting krijg je acuut het goeie vakantiegevoel.

 

UBUNTU IN ZANDVOORT

Ik probeer het te verbergen door ze niet allemaal onder elkaar te zetten, maar je hebt het vast al in de smiezen hè? Als het terras maar aan, of in de buurt van, strand, zee of ander water is. Ik zeg bewust niet “dan vind ik het al snel goed”, want daarmee doe ik deze beach-terrassen écht te kort, maar meer dan in een restaurant, vind ik op een terras de omgeving heel belangrijk en bovendien ben ik gewoon gek op de kust. Ubuntu is dus ook zo’n plek. Hier kan ik de hele dag doorbrengen. Werkend, lezend, of simpelweg naar het water starend.

P.S: Pas bij Ubuntu wel goed op je eten…ik heb een complete tosti van een bord geplukt zien worden door een meeuw! ;)

 

Mormels zijn het! 😉

Het is wel moeilijk kiezen hoor. Kun je nagaan wat een ellénde het zou zijn als ik een Top5 voor Europa zou moeten samenstellen. Dit lukt me al amper en ik realiseer me terdege dat ik heel veel plezante, knusse, gezellige plekjes vergeet, én een aantal provincies tekort doe. Zo kom ik praktisch nooit in Groningen en Friesland  

 

en Zeeland is ook alweer een poosje geleden.

 

Het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland is niet zonder reden reuze populair. Behalve heerlijk wandelen (over wielrenners hou ik even wijselijk mijn mond) kun je hier ook geweldig winen & dinen. Daar bovenop komt nog een hele lijst met coffee & tea en soups & salads-plekjes:

 

BRANDSON IN MAASTRICHT

Aan de Maas, middenin het mooie historische centrum van Maastricht vind je Brandson. Één van mijn lievelingsplekjes in Maastricht. Niet alleen krijg je hier een delicious brunch, voor de liefhebber met champagne, ze serveren er ook sprankelende wijnen die je niet op elke straathoek krijgt, en heerlijke borrelplanken om te delen. Reserveren is wel echt aan te bevelen want het is er eigenlijk átijd druk en hoe leuk de mensen ook zijn, ze kunnen geen tafels toveren, dus vol = vol 😉 En als je dan op het terras zit, neem dan ook binnen even een kijkje want de inrichting en interieur zijn echt een plaatje!

LOODS81 IN MARGRATEN 

Ik begin met een minpunt: je kunt er niet reserveren. Daar vind ik van alles van, maar ze maken het meer dan goed met hun tosti’s (!)

ja, je kijkt hier naar een tosti, en ja, daar rij je met liefde voor om, zó lekker!

Er is een royale keuze in salade’s, huisgemaakte soepen en andere lekkernijen. Combineer dat met een locatie waarmee je je acuut in Toscane waant en voilá: je weet waarom Lief en ik hier graag en vaak te vinden zijn.

 

Ook heel fijn: je kunt die salades, schotels, soepen, brood, wijnen en kaas allemaal kopen en mee naar huis nemen!

 

Brasserie Lodge 

Bij Lodge kom ik graag en regelmatig. Niet alleen snappen ze gastvrijheid , Lodge heeft ook het mooiste uitzicht met een heerlijk groot terras.

O ja, én lekker eten 😉

Carpaccio lunchsalade met ambachtelijk brood anyone?

Nog tips voor mij?

Dus by all means: Deel jouw favoriete terras met me. Kan ik er weer een paar toevoegen aan mijn lijstje van #MustVisits. Ik heb me al laten vertellen dat ik sowieso naar Badhuys op Vlieland moet 😊

Lieve mensen, enjoy, maak er mooie dagen van!

Reactie plaatsen