Waarom ik hoop dat Rob Goossens en Angela de Jong hun kijkcijfers iets minder belangrijk gaan vinden…

Na het artikel in de Volkskrant van vrijdag 28 januari, over wat LINDA. en Linda de Mol al dan niet al twee jaar wisten over seksueel grensoverschrijdend gedrag van Ali B., buitelden de diverse ‘experts’ opnieuw over elkaar heen.

 

Van talkshow naar boulevard desk

Angela de Jong schoof, zoals te verwachten, ‘s avonds (alweer) aan bij BEAU.

 

Op bijna hetzelfde moment gaf LINDA.’s Creative Director Jildou van der Bijl een interview bij OP1.

 

Bron: #Op1

 

De zoveelste shitstorm

Je kunt er dan bijna er op wachten: de misselijkmakende beschuldigingen en scheldwoorden aan het adres van Linda persoonlijk. Dat het stinkende Twitter-riool weer wijd open gaat, dat is niet verrassend. Maar dat diverse media het bericht opnieuw willens en wetens naar buiten brengen als schijnheilig, vergeefse poging tot damage control en leugenachtig…ik kan me er alles bij voorstellen dat je er dan zó ontzettend klaar mee bent dat je snoeihard en vanuit je gevoel reageert. En dat is precies wat Linda deed.

 

Tweede statement Linda de Mol

Gisteren kwam ze naar buiten met een uitgebreid statement.

fragment uit het statement van Linda de Mol. Je kunt de complete tekst lezen via de link.

Het laat aan duidelijkheid weinig te wensen over.

 

Rob Goossens, de media-verslaggever van RTL Boulevard

‘s Avonds liet Rob Goossens zijn licht daar ook nog even over schijnen omdat ook hij met naam en toenaam is genoemd. Zijn reactie op het (tweede) statement van Linda was ontzettend stijlvol. “Ik dacht: ‘Zak er lekker in Linda!'”. Verder vond hij het vooral een heel dom statement van iemand in een totale meltdown, was het niet heel classy en is ze er echt heel slecht mee omgegaan.

Wat is er toch gebeurd met de journalist van NRC Next die zich bezighield met politiek en financiën? Zo jammer dit.

 

#TeamLinda

Zelf heb ik vorige week ook mijn mening gegeven met een column.

Daarin sloot ik af met de woorden: #TeamLinda. Ik stond toen, en nu nog steeds, achter die woorden. Alhoewel ik waanzinnig veel bijval kreeg, en er hele lieve reacties onder de column staan (waarvoor dank!) werd ik ook uitgemaakt voor naïef, dat ik natuurlijk betaald werd door Linda de Mol, en ja, ook wat minder beschaafde opmerkingen.

Sinds gisteren krijg ik ook screenshots van voornoemd artikel in de Volkskrant met opmerkingen als ‘Ja, sta je dan hè! Dom wijf! Zie je nu wel! Hahaha! ‘ in mijn messenger en onder mijn column.


Aan ál deze mensen, hebben jullie de volgende dingen al eens bedacht:

LINDA.  is een lifestyle blad en – platform, geen onderzoeksjournalist á là John van den Heuvel.
De dames, die zelf naar LINDA. zijn gegaan, wilden pertinent niet dat er contact opgenomen werd met  TVOH omdat zij daar eerder waren ‘weggewuifd’. Toen het niet lukte om meer slachtoffers zich te laten melden, heeft de redactie ze in contact gebracht met Tim Hofman cq BOOS.
Tim Hofman heeft hier bijna twee volle jaren aan gewerkt. Ook hij had meer mensen (want bewijs) nodig om een gedegen verhaal naar buiten te kunnen brengen.
De dames in kwestie wilden ook persé niet dat hun verhaal naar buiten gebracht werd.
En nee, dan geef je dus niet je broer een ‘heads up’ dat hij op Ali B. moet letten.

Wat je wel doet, is de wens van een slachtoffer respecteren. Pas wanneer die persoon eraan toe is, mag en kan iets naar buiten worden gebracht. Geen minuut eerder.


Reality-tv vermomd als serieuze talkshow

Maar nee, Angela & Goossens gaan vol los op Linda als persoon want die had het vertrouwen en de privacy van de slachtoffers domweg moeten beschamen.  Het constant suggestieve ophitsen is om moedeloos van te worden.

Ik snap dat niet, want ik twijfel er niet aan dat ze allebei een prima functionerend brein hebben. Wat ik me wel afvraag, is waarom die hersenen niet gebruikt wordt voor een andere, integere en nuttige, vorm van journalistiek. Daar zouden ze zoveel meerwaarde mee kunnen leveren. Nu doen ze zichzelf én ons tekort want het laatste waar we behoefte aan hebben, is de zoveelste reality-tv-serie vermomd als serieuze talkshow.

 

When they go low…

Deze column was gisterenavond laat héél anders van toon. Eerlijk gezegd, deed ik precies hetzelfde: ik viel De Jong en Goossens persoonlijk aan en fileerde ze. Verlaagde me tot hetzelfde niveau. Schrijven vanuit emotie is helemaal niet erg. Het online zetten, daar moet je soms even mee wachten. Gelukkig heb ik niet alleen de leukste editor, ze is ook akelig goed in haar werk. Met één zin zette ze me aan het denken. Waardoor ik uitkwam bij mijn favoriete quote van Michelle Obama:

 

Conclusie?

Een nachtje slapen verder, kan  ik oprecht zeggen dat ik hoop dat Goossens en De Jong gaan inzien dat het niet allemaal om de kijkcijfers en clicks mág gaan. Geen van beide is geen onderzoeksjournalist of misdaadverslaggever. Wel schrijven en praten ze nu vaak mensen kapot. Waarom? Aan het einde van de dag zijn we allemaal mens. Iemand willens en wetens zo kwetsen, dat moet toch het laatste zijn wat iemand met een kloppend hart wil doen…

7 reacties

 1. ALI 30 januari 2022 om 11:11- Beantwoord

  Dat heb je goed omschreven. Walgelijk hoe mensen beschadigd worden

 2. Karin Aelmans 30 januari 2022 om 11:17- Beantwoord

  #TeamLinda #TeamSylvia

  • Wendy Danen 30 januari 2022 om 16:29- Beantwoord

   Heel mooi geschreven👍

 3. Henny 30 januari 2022 om 11:20- Beantwoord

  👍👍👍

 4. Yvonne Smits 30 januari 2022 om 11:36- Beantwoord

  Prima artikel. Ik ben voor team Linda#

 5. Renate 30 januari 2022 om 14:08- Beantwoord

  👍🙏😘

 6. Nouveaucolumn 347, en het is mijn laatste... - Sylvia.nl 17 januari 2023 om 16:30- Beantwoord

  […] het verleden ben ik wel eens vergeleken met Angela de Jong. Wat mij betreft een nogal twijfelachtige eer want zij is niet bepaald iemand waar ik op wil […]

Reactie plaatsen