Vertrouwen is goed, zeker weten is beter. Toch?

Als het over films, series en boeken gaat, ben ik eigenlijk een soort van lellebel: ik kijk en lees alles wat me aanspreekt zonder daarbij te letten op de naam van de auteur/producer en of de film dan wel het boek allerlei prijzen heeft gewonnen.

Zo vind ik Emily in Paris serieus een draak van serie en die heeft ondertussen toch echt al een derde seizoen, bovendien worden complete artikelen gewijd aan de kleding uit die serie. Ik kan er met mijn verstand niet bij, maar ik bedoel maar: smaken verschillen.

Squid Game is ook totaal niet aan mij besteed, net als alles ‘bovennatuurlijk’. Over ‘alles-reality’ begin ik maar niet eens 🤢

Thrillers, ziekenhuis en rechtbank daarentegen? Yes please! En ‘The Treason’ is eindelijk weer eens zo’n juweeltje.

Waar, wie, wat en waarom

Waar:

London. En ja, dan ben ik eigenlijk al direct hooked.

Wie:

Adam Lawrence, MI6-agent en rechterhand van de ‘eindbaas’ van MI6

Maddy Lawrence-de Costa: de 2e vrouw van Adam

Sir Martin Angelis: de grote baas van MI6

Kara Yerzov: een voormalig Russisch special agent. Of toch niet?

Wat:

Adam zijn toekomst kan niet rooskleuriger. Nog geen 40 jaar oud is hij de adjunct chef van MI6 en als Sir Angelis, de grote baas, door een vergiftiging in het ziekenhuis belandt, neemt Adam zijn fuctie waar. Maar dan begint de ellende. Want hoe kan het dat zo’n jong iemand zo snel zo’n indrukwekkende carrière heeft opgebouwd? Wie is die Russische agent die ineens in London opduikt? Voor hij in de gaten heeft wat er gebeurt, wordt hij ervan beschuldigd een dubbelspion te zijn.

Maddy, de vrouw van Adam, is blij wanneer haar vriendin en ex-collega Dede vanuit de VS in London opduikt. Eindelijk tijd voor een welverdiende vakantie, zo zegt die. Als ‘vrouw van’ kan Maddy natuurlijk niet zomaar met iedereen praten, maar bij Dede stort ze haar hart uit.

En dan wordt de dochter van Adam ontvoerd. Wie zit hierachter? En waarom praat Adam niet met Maddy? Wantrouwen is een goede reden om iemand te volgen en zo ziet ze dat Adam geheime ontmoetingen heeft met Kara. Kara, zijn ex-geliefde.

Maar Adam worstelt net zo goed met zijn vertrouwen in de mensen om hem heen. Want wie kan hij nog écht vertrouwen? Zijn directeur, zijn vrouw, zijn vriend die ook zijn collega is, ja, ‘tuurlijk. Maar Kara die ineens opduikt? Zeker niét …

En hoezo is Dede ‘toevallig’ in London?

Ze werkt bij de CIA. Daar is niets toevalligs aan…Of toch wel?

Waarom:

Deze miniserie bestaat uit slechts vijf afleveringen en de ontwikkelingen volgen elkaar dan ook in razend tempo op. De verwikkelingen en verdachtmakingen zijn talloos. Eerlijk is eerlijk: het duurde even voor ik de juiste persoon in het vizier had 😉

Hier alvast de trailer:

Reactie plaatsen