Erewoord: met deze kijktip ga je blij zijn!

Als geoefende bingewatcher, zeg maar gerust level ‘expert, is het soms lastig wanneer er van alles wordt aanbevolen door mensen en via diverse online kanalen. Want dan zoek je die serie op en dan is het wel leuk, het is wel oké, maar het is niet ‘JA!’  En hoe fijn is het dan als je zelf weer eens een parel ontdekt? Inderdaad, heel fijn! Ik was dan ook als een kind zo blij met, tadaaaaah:

 

 

Wie en wat:

Een legal drama zoals we dat zo mooi noemen. Denk aan ‘The Good Wife’ en  ‘Scandal’ maar dan met vier formidabele vrouwen in de hoofdrol.

Hannah, Nina en Rose Defoe. Drie zussen, opgevoed door hun moeder Ruth. Moeder Ruth is directeur-eigenaar van een advocatenkantoor gespecialiseerd in familierecht. Lees: echtscheidingen. Dochters Hannah en Nina zijn dat ook. Rose heeft als enige een andere weg gekozen.

Hun vader ging er 30 jaar geleden vandoor en heeft nooit meer iets laten horen. Tot hij op de 60e verjaardag van moeder Ruth ineens weer in hun leven komt. De dochters gaan daar heel verschillend mee om. En Ruth heeft ook zo haar gedachten en emoties.

Nicola Walker schittert als oudste dochter Hannah. Zij heeft het familiebedrijf verlaten voor een concurrerend advocatenkantoor. Iets dat haar moeder haar niet in dank afneemt. Hannah is getrouwd met Nathan, ook al een echtscheidingsadvocaat, maar diep van binnen sluimeren er bij  Hannah nog steeds gevoelens voor liefde-van-lang-geleden Christie Carmichael. Die ook bij die nieuwe firma werkt. En Christie? Die wordt gespeeld door niemand minder dan, jawel, onze eigen Barry Atsma.

Nina is de middelste en deze vrijgezelle dame is ook familierecht-advocaat. Overdag de zelfverzekerde tiptop geklede advocaat, privé een beetje ‘the wild child’.

Rose, de jongste, is een tikje naïef, verloofd en twijfelt al voor ze überhaupt getrouwd is of ze wel naar het altaar moet lopen. En o ja, ze heeft haar vader op een voetstuk staan, iets wat vooral Hannah niet begrijpt.

En last but not least natuurlijk Ruth, vertolkt door Deborah Findlay. Zij is eerder bekend van toneel dan van televisie, en o, wat is ze goed.

Heartbreak en rechtszaken wisselen elkaar voortdurend af. En zoals de BBC wel is toevertrouwd, is het stijlvol en pure kwaliteit. Geen chicklit maar volwassen drama. Conflicten tussen de zussen onderling, met moeder, met vader en met partners. Huidige, aanstaande of exen, al naar gelang de situatie. Deze serie staat als een huis.

 

Waar:

Voor mij is de ‘waar’-vraag een absolute extra aanbeveling, want The Split speelt zich af in London. De stad waar ik vanaf de allereerste keer dat ik er kwam, verliefd op ben geworden. Zoals de Londoners zeggen: “If you’re tired of London, you’re tired of life”.

 

 

Voorproefje nodig?

Zelf zou ik het niet doen en mij gewoon vertrouwen op m’n woord. Ik vind namelijk dat in de gemiddelde trailer veel te veel wordt weggegeven. Maar, hieronder 1,5 minuut om een indruk te krijgen.
Nog een laatste waarschuwing: het is Brits, dus je kunt eigenlijk niet misgaan. Het beste is om direct te starten. Maar okay, als je het persé wilt:

 

 

Toch één kleine maar

Of eigenlijk twee… Op seizoen drie moeten we nog even wachten en dat is ook direct het laatste seizoen. Dus tsja, dat is balen, maar voorlopig kun je genieten van álle 12 heerlijke afleveringen.
See you in court! 😉

1 reactie

  1. Vertrouwen is goed, zeker weten is beter. Toch? - Sylvia.nl 16 januari 2023 om 18:39- Beantwoord

    […] London. En ja, dan ben ik eigenlijk al direct hooked. […]

Reactie plaatsen