Ook last van de corona-blues? Deze overheerlijke homemade courgette-noten-cake helpt!

Het is dinsdag, einde middag. Normaliter heb ik een uur of wat geleden mijn blog al aangeleverd bij de redactie van Nouveau maar vandaag wil niks. Gisteren ook niet trouwens. Ondanks dat ik vrijdag en zaterdag mijn huis al helemaal in kerstsfeer heb gebracht, heeft de corona-blues ons huis toch gevonden. Ik vind de hele mikmak ‘mwah’ en ‘blèh’ en ik ben alles ‘corona’ gruwelijk beu.

En dat is precies het moment waarop vriendin Y. me appt dat ze net terug is van de golfbaan. Mijn reactie? ‘Jij liever dan ik. Het is hier vies en koud en het waait’. Even later stuurt ze me een foto van een heerlijk uitziende tulbandcake. Net zelf gebakken. Tien minuten later sta ook ik in de keuken.

Geroosterde hazel- en pecannoten. Mmmm….

Want bakken mensen, dat helpt. Eigenlijk tegen alles. Het is gratis therapie.

Een welbekende kok

Het officiële recept is van Yvette van Boven , die niet voor niks bekend staat om haar vele makkelijke en heerlijke baksels. Deze courgette-met-noten-cake is daarop geen uitzondering, ook al heb ik de ingrediënten ietsje aangepast.

Naar eigen smaak

Officieel heb je 150 gr krenten en 150 gr rozijnen nodig. Ik had enkel 250 gram biologische rozijnen. Die andere 50 gram heb ik opgevuld met pecannoten, gewoon omdat ik die erg lekker vind. Ik heb zelfrijzend bakmeel van amandel gebruikt. Zakjes vanillepoeder heb ik niet, wel vanillestokjes. Lijkt mij persoonlijk ook gewoon lekkerder en beter. Verder heb ik donkere basterdsuiker gebruikt in plaats van lichte. Die laatste heb ik nooit in huis want donkere is voller (en dus lekkerder) van smaak. O, en in de omschrijving van de bereiding staat dat je de meel en basterdsuiker door een zeef moet doen. Geen idee waarom dat zou moeten. Ik heb het niet gedaan en de cake is prima gelukt ;)

Beslag klaar om de oven in te gaan

Citroenfrosting

Terwijl je cake in de oven staat, maak je de citroenfrosting die straks over de cake heen gaat.

Verse limoen/citroenrasp, heerlijk!

Eigenlijk moet je elke dag iets maken met verse citroenrasp want dat ruikt altijd heerlijk en het heeft een zalig friszoete smaak!

Home made citroenfrosting

Kon je het maar proeven…

Want o mensen, dit is lekker! Bovendien is het ‘kleine moeite groot plezier’. Binnen 15 à 20 minuten staat je cake in de oven en een uur later is het al genieten. Niks rustig afkoelen, ik eet cake en taart het liefst als ze nog warm zijn…

Tadaah ….! ;)

Een verrukkelijke cake! Enneh: ik hou me graag aanbevolen voor lekkere (net zo makkelijke!) recepten, dus kom maar door 😊  Behalve recepten voor bananenbrood, daar ben ik helemaal klaar mee.

Reactie plaatsen