O mensen, ik heb een nieuwe ‘House of Cards’ gevonden!

Of ‘Homeland’, daar wil ik vanaf zijn. Waar het om gaat: Ik had Netflix wel zo’n beetje ‘uit’. In ieder geval de films en series waar ik fan van ben. Doelloos heen en weer scrollen, beginnen met Ratched en afhaken bij Ratched, denken dat een ‘chicklit’ ook heus leuk is (nee dus) en zo nog wat moedeloos stemmende ervaringen. Maar toen …

Tadaah!

Entrez ‘Secret City’. Ik geef het direct toe: ik ben hier echt een slome, want er zijn ondertussen twee seizoenen en het staat al twee jaar op Netflix maar hé, een mens kan niet alles tegelijk kijken. Ik zeg ‘House of Cards’ omdat het over foute regeringsmensen gaat, en ik zeg ‘Homeland’ omdat het ook heel veel over inlichtingendiensten gaat. Denk Homeland Security, FBI en CIA en dan de nog ‘geheimere dan geheime’, maar dan Down Under.

Waar, wat, wie en waarom?

Waar:
Secret City speelt zich af in Australië, om precies te zijn in Canberra. En daar hebben ze high tech spionage en cyberhacks in overvloed: de spion wordt bespioneerd, drones zijn overal en kun je je geliefde nu vertrouwen of niet?

Wat:
Deze politieke thriller/ dramaserie speelt rond een groot diplomatiek schandaal tussen Australië en China, ook niet het braafste kindje van de klas als het gaat over privacy. Harriët Dunkley ontdekt dat er een verband bestaat tussen een Australische studente die gevangen zit in China, een jongen die dood uit een water gevist wordt, en geheime diensten die betrokken zijn bij activiteiten die eerder op het ‘dark web’ thuishoren. De serie heeft een razend tempo. Aan de ene kant geweldig, aan de andere kant hadden ze er best meer afleveringen van kunnen maken wat voor ons leuker was geweest want dan kunnen we er langer van genieten.

Wie:
Veel hoofdrolspelers zijn, hoe fijn, serieuze powervrouwen:

Harriet (Harri) Dunkley: ervaren politiek journalist met gezonde dosis ambitie, nieuwsgierig tot op het gevaarlijke af, én een heel speciale relatie met Kim.
Kim Gordon: werkzaam bij de Australische geheime dienst.
Catriona Bailey: minister van Justitie met een geheime agenda en, last but not least:
Weng Meigui: de vrouw van de Chinese ambassadeur.

Helemaal geen mannen? Jazéker wel, Malcolm Paxton en William Vaughn bijvoorbeeld.

Maar ik wil niet teveel weggeven dus ik ben heel voorzichtig met wat ik zeg. Ik ben zelf ook lichtelijk allergisch voor spoilers 😉

Waarom:

In deze tijd van complottheorieën misschien niet voor iedereen een aanrader, maar als je House of Cards en Homeland gekeken hebt, mag je deze serie domweg niet missen. Twaalf afleveringen spanning, intriges én emoties.  

 

Kortom: bingewatchen die hap! Of, doe het zoals ik: Elke dag eentje. In mijn geval op de loopband waardoor de tijd daarop eindelijk eens vlot voorbijgaat 😉

PS: Nog niet genoeg? Ik heb wat extra tips  voor je  en op mijn website staan ook nog een paar losse aanbevelingen dus je hoeft je niet te vervelen.

Reactie plaatsen