Dít zijn de zeven ultieme bingewatch series!

Ik ben een waanzinnig goeie bingewatcher. Gewoon van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Ik kan dat. En als je mijn ‘stats’ in Netflix en Videoland zou zien, weet je dat ik niet zit te liegen. Daarom durf ik met een gerust hart tegen je te zeggen dat ik hieronder maar liefst zeven tóppers voor je op een rijtje heb gezet. Voor als je, letterlijk en/of figuurlijk, wel een beetje klaar bent met mediteren, bakken, kralen plakken en positieve quotes lezen en delen ;)

Door al dat kijken ben ik ondertussen wel ietwat picky. Dat is net als bij daten via een website of app: Als er ook maar iéts niet goed is: néxt please! Dat had ik bijvoorbeeld bij de Spaanse serie ‘Las chicas del cable’. Kwam met razende recensies voorbij, maar na twee afleveringen ben ik afgehaakt. Verder kijk ik liever series dan films. Dan heb ik namelijk meer te kijken, en van die serie moeten er dan ook al minimaal twee seizoenen zijn. Komen ze:

The good fight (Videoland): 

Eindelijk eens een geslaagde ‘spin off’, en wel van één van mijn meest geliefde series ‘The good wife’. Die is helaas niet meer beschikbaar, maar dit is écht ook een heel fijne ‘rechtbankserie’! Voor de insiders: Met Diane Lockheart. Drie seizoenen.

Sinner (Netflix):

Denk aan Michael Connelly thrillers: Rechercheur Harry Ambrose is degene die in beide seizoenen van Sinner voor een raadsel wordt gesteld. In seizoen één leren we Cora kennen. Een lieve vrouw, met haar gezin op het strand en compleet out of the blue staat ze op en steekt iemand dood. Waarom?!  In seizoen twee draait alles om Julian, 11 jaar oud, en hij zegt dat hij zijn ouders vermoord heeft. Goeie plottwists, fantastische verhaallijnen. Met een beetje mazzel krijgen we seizoen drie nog vóór de zomer.

Top of the Lake (Videoland): 

Geen ‘makkelijk wegkijken’. De hoofdpersoon, Robin, heeft rafelrandjes net als de andere karakters. Niemand wordt mooier gemaakt, lijven zien eruit zoals lijven eruitzien, er gebeuren akelige dingen, en heftige jeugdervaringen werken lang na. Met niemand minder dan Elisabeth Moss, beter bekend als Offred van ‘The Handmaid’s Tale’ in de hoofdrol! Twee seizoenen.

The affair (Netflix):

Deze serie grijpt je en laat je niet meer los. Extra apart: je kijkt steeds vanuit een ander personage, waardoor het moeilijker is om te bepalen wat nu werkelijk waar is. En dan heb ik het, hoe verrassend, over de affaire die speelt, maar óók over een misdaad. Vier (!) seizoenen, als een heerlijk dik boek van 650 pagina’s.

Bloodline (Netflix):

Meet de ‘Rayburn’-familie. Drie broers en één zus. Opgegroeid op een idyllisch eiland, maar zoals Facebook zo mooi zegt: “it’s complicated”. Over (duistere) familiegeheimen, heimelijke affaires, drugs én liefde. Drie seizoenen.

Greenleaf (Netflix):

Over de kerk, over familieproblemen en mensen die niet zo heilig zijn als je zou mogen verwachten. Intriges all over the place! En nu niet denken: “Ik kom nooit in de kerk, ik geloof niet”.  Zelf ben ik (ook) zwaar ongelovig en kom alleen in de kerk als het moet, maar echt: ik heb genóten van deze serie. En ik hou van gospelmuziek én Oprah Winfrey. Vier seizoenen

The Stranger (Netflix):

Wanneer Adam op de voetbalclub van zijn zoon wordt benaderd door een mysterieuze vreemde dame, denkt hij eerst dat ze ‘een beetje gek’ is. Eenmaal thuis staat zijn wereld op z’n kop. Ondertussen krijgt detective Johanna een bizarre zaak op haar bureau. Zelf kan ik niet wachten op seizoen twee. Ja, helaas is dit maar één seizoen, maar zo goed dat ik ‘m toch noem.

Dus:

Nestel jezelf met een glas thee/ wijn en wat lekkers op de bank, al dan niet met gezelschap ( <- brengt ook nadelen met zich mee hè, want dan moet je een serie allebei leuk vinden, ik zeg het maar even) en dompel je onder in een romantische / spannende / onbehaaglijk makende / humorvolle serie!

#staysafe lieve mensen 💞

Reactie plaatsen