Huh? Je hebt zombiecellen in je lijf!

Je weet het waarschijnlijk niet, maar je hebt zombiecellen in je lijf…

Met mijn 50 jaar heb ik al heel veel uitgeprobeerd op het gebied van huidverzorging en ook al een aantal jaar een paar favoriete merken. Dus toen ik gebeld werd door de importeur van een luxueus high-end cosmeceutical die echt enorm enthousiast is over ‘haar’ merk, was ik nieuwsgierig. En zo vloog ik samen met importeur Joyce van der Velden naar Genève om daar kennis te maken met Nescens. Meer specifiek met hun nieuwste product, het Zombie Cell Clearing Serum.

Zombiecellen? Ja, je leest het goed. In alle eerlijkheid: ik had er ook nog nooit van gehoord.

Eerst even terug naar de basis:

Ons lichaam vernieuwt zich continu. Eigenlijk ben je qua cellen elke zeven jaar een heel nieuw mens. Onze huid is ons grootste orgaan en vernieuwt zich het snelst, namelijk elke vier weken. We hebben het dan over de opperhuid; dit bovenste laagje dode hoorncellen laat steeds vanzelf los. Meestal merk je daar weinig van, maar na een zonvakantie, wanneer we gaan ‘vervellen’,  hebben we in feite een heel snelle celdeling en dan kun je het wel duidelijk zien. Ik ben één van de vrouwen die regelmatig een peeling aanbrengt. Daarmee probeer ik te voorkomen dat mijn huid grauw en dof wordt en nieuwe cellen de kans krijgen om ‘te shinen’.

Maar wat zijn dan zombiecellen?

De officiële naam is ‘senescent cells’: ‘verouderde cellen’. Met verouderd bedoelen we hier dat ze eigenlijk dus al op organische wijze ‘dood’ en vergaan en afgevoerd hadden moeten worden. Maar iets in die cellen voorkomt dat. En don’t shoot the messenger, maar jij hebt ze ook. Afhankelijk van je leeftijd zijn het er meer of minder, maar ergens rond je 70e bestaat zo’n 10 tot 15% van je cellen uit zombiecellen.

Is dat erg dan?

Ja. Niet omdat die cellen in de weg zitten, maar wel omdat ze besmettelijk zijn en de gezonde omliggende cellen aansteken waardoor ook die sneller verouderen en voor ontstekingen kunnen zorgen.

Het gevolg?

Een huid die onnodig snel ouder wordt, er onnodig onrustig uitziet en onnodig problemen kan geven.

Entrez het unieke Nescens Zombie Cell Clearing Serum!

De unieke eigenschappen van de diverse ingrediënten in dit serum herkennen de ‘zombiecellen’ in jouw huid en geven enkel aan die cellen een seintje af waardoor ze alsnog sterven. De andere cellen worden genegeerd. Nescens biedt een krachtige baanbrekende anti-aging aanpak, gebaseerd op het begrip van moleculaire en cellulaire mechanismes die nodig zijn voor het onderhoud en herstel van onze huid(-structuur).

Wat maakt Nescens anders dan andere merken?

Nescens ontwikkelt cosmeceuticals. Dat is een samenvoeging van de woorden cosmetica en farmaceutica. Cosmeceuticals zijn skincare producten die speciaal zijn ontworpen om de gezondheid van de huid te versterken, schade te herstellen (pigmentvlekken anyone?) en de huidconditie te verbeteren. Hierbij kun je denken aan droogte en gevoeligheid etc. Een cosmeceutical ligt tussen de reguliere crèmes die je bij de parfumerie/drogist koopt, en crèmes die je op doktersrecept krijgt.

Reguliere crèmes werken voornamelijk in op de bovenste huidlaag en bieden comfort: ze voelen een paar uur lekker op je huid. Negen van de tien keer komt dit omdat het voornaamste ingrediënt vocht is. Cosmeceuticals daarentegen werken in op de diepere huidlagen. Bovendien zijn het wetenschappelijk onderbouwde huidverzorgingsproducten.

Nescens is zo’n cosmeceutical en werkt op basis van effectieve ingrediënten en klinisch bewezen resultaten. Daardoor krijg je synergie, het zogenaamde 1+1 = 3 effect met als resultaat huidverbetering die je niet alleen ziet in de spiegel maar ook voelbaar beter is, 24 uur per dag. De producten van Nescens bevatten hoge concentraties aan actieve ingrediënten, namelijk tussen de 17 en 21%, die cellulaire regeneratie stimuleren. Uiteraard bevatten ze dan juist weer géén  parabenen en andere schadelijke stoffen. Dat is ruim 20 jaar geleden begonnen en nu, in 2023, is daar dit revolutionaire nieuwe product: het Zombie Cell Clearing Serum.

Interview met oprichter Prof. Dr. Proust

Tijdens mijn bezoek mocht ik 1-op-1 spreken met professor dr.  Jacques Proust. Als gerenommeerd arts en geriater, pionier op het gebied van ‘ouder worden’ is hij wereldwijd gekend. Daarnaast is hij medeoprichter van de Nescens Clinique. Zijn overduidelijke passie en visie  werken aanstekelijk, temeer daar hij op een begrijpelijke manier uitlegt hoe het Zombie Cell Clearing Serum werkt én hij het belang van een ‘overall healthy lifestyle’ niet onder stoelen of banken steekt: ‘Als je rookt kun je elke dag een hele pot van 500,- euro op je snoet smeren, het gaat gewoon niet werken’. Waarvan akte.

Waar kan ik het kopen?

In Nederland is Nescens exclusief te koop bij een select aantal Ici Paris XL salons en Pour Vous Parfumerieën . Dus ga naar één van de geselecteerde salons en laat je daar alles vertellen.

Conclusie:

Ik ben verwend, in de watten gelegd met luxe en ontspanning en genoot van een heerlijke en prachtige omgeving. Logisch ook, want natuurlijk wil een merk dat jou uitnodigt, je zo positief mogelijk stemmen in de hoop op een lyrische review. Maar, ik ging daarheen om een éérlijke review te schrijven over hun nieuwe product dus daar lag toch echt mijn focus. En ik kan je in alle oprechtheid en eerlijkheid vertellen dat dat ik absoluut overtuigd ben van Nescens.  Na de uitgebreide facial heeft mijn kaaklijn er drie dagen lang aantoonbaar strakker uitgezien, en mijn huid verbetert zichtbaar.

Feeling is believing

Natuurlijk kan ik je van alles vertellen, maar niks werkt beter dan het zelf ervaren, en daarom is ‘Nescens on Tour in het leven geroepen. Bij een aantal salons kun jij ook een heerlijke facial beleven. De medewerkers zijn getraind door mensen van Nescens zelf dus je bent verzekerd van de juiste aanpak én uitleg!

Meer te weten komen over Nescens?

Op hun website vind je nog veel meer informatie!

Dutch Beauty Awards

Ondertussen is dit nieuwe product ook al genomineerd voor de Dutch Beauty Awards, en wel in de Prestige Catogory! De uitreiking is volgende maand, op 15 mei 2023!

Reactie plaatsen