Een ‘rondje golf’, en dan bij elke hole verwend worden met lekkers? Het bestaat!

Als één van de gelukkigen die was uitgenodigd door het schitterende Zwitserse premium horlogemerk Audemars Piguet voor hun jaarlijkse golftoernooi, mocht ik mij afgelopen maandag melden bij golfclub The Duke .

Voor de scherpe observeerders: ja, deze foto is van een andere keer :) Toen gekleed in zwart golfjurkje van Lapeek.

 

Audemars Piguet

Zeg je AP, dan zeg je passie, vakmanschap en perfectie. Geboren in 1875, in de Vallée de Joux, een paar kilometer van het mooie Genève. Daar ontstond Audemars Piguet uit een samenwerking tussen twee fabuleuze Zwitserse horlogemakers: Jules Louis Audemars (1851–1918) en Edward Auguste Piguet (1853–1919). Natuurlijk zijn er heel veel schitterende mechanische herenhorloges, maar aangezien ik een vrouw ben, en ook van mooie horloges hou, deel ik graag een video met je over AP Ladies Watches:

 

The Duke

Het is zo veel meer dan een golfclub. In de PR & Marketingcommunicatie zeggen ze weleens ‘je moet sfeer crëeren, mensen willen een beleving’, maar hoe creëer je dat dan ook écht? Mijn advies: vraag het de mensen van The Duke, want die begrijpen dat tot in elke vezel.

Natuurlijk helpt de schitterende omgeving, maar de gastvrijheid waarmee je ontvangen wordt, de luxe van het clubhuis, het heerlijke eten en drinken: je voelt je direct welkom en wilt er eigenlijk niet meer weg. Had ik al gezegd dat je er ook kunt blijven slapen? 😊

 

Perfecte partners

Het maakt dat AP en The Duke een match made in heaven zijn: allebei gaan ze above and beyond om het mensen naar de zin te maken. Ervoor zorgen dat je met een lach naar huis gaat, en een week later nog steeds met plezier aan ze terugdenkt. Ook dit jaar is dat weer helemaal gelukt. Bij aankomst kregen we een hele fijne goodie bag met daarin behalve een comfy hoodie en cap, ook nog een polo die voor mij gemáákt leek: én van één van mijn favoriete golfmerken, nl. J.Lindeberg, én turquoise.

 

Alleen maar genieten, en af en toe tegen een balletje slaan

We waren met een grote groep mensen, ruim 125, en wat wás het een topdag! We startten shotgun en speelden Texas scramble. Normaliter is dat goed voor de snelheid maar tijdens deze dag niet per se want we werden om de paar meter verwend:

watertandend lekkere mini-burgers

kneiterverse sliptong anyone?

 

Ik zat in een hele fijne flight met dames die ik al kende. Van links naar rechts: Judith, Claudia, en, enkel klikken als je 18+ bent!, Sandy.

ijsje? wijn? of koffie? zeg het maar!

Maar, het was toch óók een wedstrijd, dus af en toe hadden we ook een club in onze handen:

Beat the pro

Elk jaar mag je op hole 15 (par3) proberen om de pro te verslaan. Dit jaar was die pro de Italiaanse Renato Paratore. Persoonlijk dacht ik altijd dat ze je bij die hole direct champagne aanbieden zodat wel zo ongeveer zeker is dat je die pro niet beat. Tot dit jaar: een andere gast sloeg een hole in one! Zó knap. Renato  doet volgende week trouwens mee aan de Dutch Open dus je kunt ‘m nog live bewonderen.

Bij hole 15 vind je ook altijd Herman den Blijker. Sowieso komt hij met de lekkerste bubbels & bites, maar hij brengt ook elke keer een fantastische leuke crew mensen mee. Herman en ik zijn trouwens een traditie aan het maken: we staan nu voor de 2e keer samen op de foto bij dit toernooi, en één van de heel weinige dingen die ik van wiskunde heb onthouden is: 1 keer is een incident, 2 keer is toeval en 3 keer is een patroon. Dus Herman, we gaan voor nr. 3!

geen heel elegante foto, maar dat mocht de pret niet drukken!

 

Use the pro

Kijk, dát is dan weer heel handig. De pro in kwestie heet Sami Valikami en hem kon je ‘gebruiken’ voor een drive. En dan bedoel ik ook een drive: hij sloeg de bal maar liefst 265m (!) voor ons weg. Dwars over de grote vijver heen, en vlak voor de green. Scheelde ons minimaal twee slagen haha! En hij wilde ook nog wel even met ons op de kiek worden vastgelegd.

 

Je hebt muziek en muziek…

Bij de té leuke ijsmakers van Looping Good  genoot je behalve van overheerlijk ijs (eigenlijk meer kunstwerkjes, bijna zonde om op te eten) ook van discomuziek.

Die af en toe overstemd werden door een ander orkest:

Je staat nog versteld van het kabaal dat een groepje kikkers kan produceren!

 

Oestertje?

 

Of toch liever een aspergesoep met zalmsnippers?

De winnaar?

Welke flight er uiteindelijk met de 1e prijs vandoor is gegaan, weet ik in alle eerlijkheid niet eens meer, maar dat is op een dag als deze ook niet het belangrijkste. De saamhorigheid, bijpraten, voor sommigen nog wat netwerken en vooral genieten terwijl je een balletje slaat, dát is waar het om ging.

Dusseh: Let’s play ball! 😉

P.S.: Mocht je je nu afvragen of ik ook de trotse bezitter ben van een heuse AP: het antwoord is nee. Maar als het er ooit van komt, weet ik nu al welke mijn lievelings is:

 

1 reactie

  1. Henny 21 mei 2022 om 08:29- Beantwoord

    Wat ‘n luxe, geweldig! Nog luxer dan in Amerika waar ik aan een tournooi deelnam van Breitling en Bentley. Genieten is dat🤪🤪🤪🤪

Reactie plaatsen