Dit is écht een heel fijne handverzorging!

Goed verzorgde, gezonde, handen, met een mooie huid vind ik belangrijk. Alleen, sinds maart hebben mijn handen het ernstig zwaar te verduren. Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik desinfecteer, was en smeer me ongans. Daar moet ik aan toevoegen dat ik toch al bij de groep hoorde die minimaal zeven keer per dag haar handen waste, want ik vind het gewoon een lekker momentje voor mezelf, maar nu is het zo ongeveer verdubbeld.

Kritische liefhebber

Als fervent handenwasser weet ik hoe belangrijk het is om veel te smeren, want droge handen, kloofjes en huidirritatie liggen op de loer. Ik heb snel schrale handen en dan heb ik het nog niet over de kwetsbare huid rondom mijn nagels. Ik heb daarom overal handcrèmes liggen. Ze slingeren in huis, in mijn auto, in mijn sporttas enzovoorts. Diverse merken, want ik probeer nogal eens wat nieuws. Wat ik daarbij heel belangrijk vind, is de herkomst. Wie hebben er over nagedacht, waar komt het vandaan en wat zit erin? Ondertussen ben ik dus een tíkje kritisch geworden, en dat maakte me een goede testpersoon voor Margarita Handgel en Staudt Handcrème 😉

Perfect voor onderweg

Ik ben vaak ‘en route’ en dan is er meestal geen water en zeep in de buurt. Maar ik wil wél mijn goede handhygiëne volhouden. Voor ik de auto uitstap, desinfecteer ik daarom standaard mijn handen. Met de handgel van Margarita is dat extra fijn omdat er aloë vera gel en vitamine B5 in zit wat voor extra vochtinbreng zorgt.

Bovendien bevat deze handgel 70% gedenatureerde alcohol. Wat ik erg handig vind, is de praktische ‘flipdop’ waardoor ik het flesje eenvoudig met één hand kan openen. Margarita Handgel klinkt vrouwelijk, maar ruikt heerlijk fris en is zeker niet overdreven aanwezig. Dus ook geschikt voor mensen die juist niet van geurtjes houden.

Hoe je het ook wendt of keert, al dat reinigen heeft effect op de beschermlaag van je handen waar je huid toch al heel dun is. Extra verzorging is dan ook een must en daar komt handcrème om de hoek kijken.

Staudt Handcrème

Deze handcrème is ontwikkeld door de plastisch chirurgen van Brandwondencentrum Beverwijk. Dat hij goed zou werken, dat nam dus ik eigenlijk wel aan, maar ik verwachtte ook een medicinale odeur want had niet het idee dat ‘geur’ hoog op de prioriteitenlijst stond. Wat een aangename verrassing is het dan om een handcrème te smeren die niet alleen superfijn voelt, maar ook prettig neutraal ruikt. Dit is een handcrème die ik ook aan mijn ‘allergisch-voor-alles-met-geurtjes-echtgenoot’ geef 😉 Last but not least, legt de crème een siliconenlaag om de huid zodat die goed beschermd is tegen externe invloeden.

Wat erin zit
Met natuurlijke ingrediënten als honing, sheabutter en een speciaal complex van de olie van de blauwe bes leent deze crème zich bij uitstek om meerdere keren per dag te gebruiken. Wat ook heel prettig is, is dat je handen direct zachter aanvoelen maar totaal niet vet dus je kunt direct weer verder met wat je aan het doen was zonder je zorgen te maken over vlekken. En wat er dan gelukkig niét in zit, zijn parabenen en allergenen.

Gouden duo

Kortom, met deze twee dierproefvrije producten, die allebei in diverse maten verkrijgbaar zijn, heb je een perfect duo voor veilige, effectieve én weldadige handverzorging! Extra handig nu de herfst zijn intrede heeft gedaan en gure wind en regen een aanslag doen op je huid.

Snel in huis hebben?

Geen probeem. Je kunt ze online bestellen bij TOPgezondheidsproducten!

* #ad / #collab met The Image Factory *

Reactie plaatsen