De ‘Walk of the World’ starten met ‘roze woensdag’ is helemaal zo gek nog niet…

Vandaag, of beter gezegd, afgelopen nacht, is de 104e editie van the Walk of the World oftewel de Nijmeegse gestart. Eigenlijk had ‘ie gisteren moeten beginnen, maar we hebben een Driedaagse in plaats van een Vierdaagse.

Lopen, lopen, lopen

Na twee jaar niks was het eindelijk zover: er kwam weer een Vierdaagse! Mensen schreven zich in, gingen trainen: uren en uren wandelen om in vorm en conditie te komen voor die vier dagen lopen. 30,km, 40km of 50km. En wat een mazzelaar ben je als je kunt trainen in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland? De dame die deze foto’s heeft gemaakt loopt voor de 1e keer mee en is volop aan het genieten.

 

 

 

Domper

Natuurlijk was het een hele grote teleurstelling om marsleider Henny Sackers de gevreesde, en nu al historische, woorden uit te horen spreken: ‘de Vierdaagse wordt een Driedaagse’. Van tevoren gonsde het van de geruchten en de media waren ruim voor 14 uur in Nijmegen om live verslag te kunnen doen van het moment waarvan we hoopten dat het niet komen zou.

Het enige juiste besluit

En vanzelfsprekend baalde iedereen. Niet alleen de wandelaars, ook de vrijwilligers, de medici, de organisatie en de sponsoren. Maar het was het enige juiste om te doen. En natúúrlijk hadden we weer een stuk of wat eigenwijze mensen die besloten tóch te gaan lopen gisteren. Burgemeester Bruls zei het heel treffend: ‘De zelfoverschatting van de mens leidt vaak tot z’n ondergang’.  Of zoiets. Gelukkig is het, naar mijn beste weten, allemaal goed gegaan, en zijn al die eigenwijzerds veilig binnengekomen.

Het mag de pret niet drukken

Voor de sfeer lijkt de dag minder niks uit te maken want die zit er evengoed helemaal in! Niet alleen bij wandelaars, ook inwoners van Nijmegen, heel Nederland én van over onze landsgrenzen, komen naar de wedren en de stad om samen feest te vieren en te genieten van de waanzinnig positieve vibe.

 

Wat ik dan weer niet wist, is dat het ook de creativiteit aanwakkert 😉

 

En vanmorgen was het dan zover! De 104e editie is begonnen, En hé, starten op de mooiste dag van de week  #RozeWoensdag / #PinkWednesday , is helemaal zo gek nog niet 😊

Deze dag staat immers symbool voor diversiteit en saamhorigheid in al haar vormen en kleuren. Persoonlijk vind ik het daarom eigenlijk zelfs de mooiste dag. Nou ja, ná de vrijdag dan 😉

Uniek in de wereld

Ik zei het al eerder: ‘niets verbroedert meer dan de vierdaagse.

Elke editie is uniek. Deze Driedaagse gaat sowieso de geschiedenisboeken in, en laten we er samen voor zorgen dat dit komt door de saamhorigheid en het plezier. Lopen is (vooralsnog) niet aan mij besteed maar dat staat het genieten en plezier gelukkig niet in de weg. Ik ben er evengoed bij vrijdag, op de Via Gladiola en daar mag ik gladiolen uitdelen aan wandelaars! Misschien zie ik je daar wel? 😊

Reactie plaatsen