Bingewatch alert: er zijn goeie nieuwe series in aantocht!

Het is soms best lastig met al die streamingdiensten. Vooral omdat je het ene moment helemaal blij bent met een (voor jou) nieuwe film/serie om er na afloop achter te komen dat er verder helemaal níks bij zit waar je zelfs maar lauwwarm enthousiast van wordt.

Heel af en toe schiet daarom de gedachte door mijn hoofd dat ik Netflix en Videoland blijkbaar echt ‘uit’ heb. Net als een boek: laatste bladzijde, the end, uit. Maar gelukkig is daar dan het beroemde tabje ‘worth the wait’ en inderdaad mensen: ik kan jullie berichten dat er een paar hele fijne nieuwe series, en nieuwe seizoenen van series aankomen!

 

We leggen de lat direct hoog: Borgen komt terug!

Het wordt alweer het 4e seizoen, met de veelzeggende naam Power & Glory. Mocht je de voorgaande seizoenen niet gezien hebben, haast je want je loopt maar liefst 30 afleveringen achter ;) !

De hele serie draait om Birgitte Nyborg, de eerste vrouwelijke premier van Denemarken. Getrouwd, kinderen, en dan ook nog de machtigste vrouw van het land.  Serieus politiek drama, geen platte karakters maar juist steeds meer ontwikkeling en diepgang. Bovendien haken ze elke keer in op de actualiteit en zo steken we ook nog wat op van hoe het er in Denemarken aan toegaat. Écht het kijken waard.

Online vanaf: 2 juni
Te streamen via: Netflix
En ja, alledrie de voorgaande seizoenen staan ook op Netflix.

 

Een thriller gebaseerd op een geweldig boek: The perfect mother

Het zijn slechts vier afleveringen,  maar o, wat zijn ze goed! Perfect voor de beginnend bingewatcher om bingewatch-conditie op te bouwen ;)

Want wat doe je als je dochter beschuldigd wordt van moord? Alleenstaande en liefdevolle moeder Hélène is overtuigd van haar kinds onschuld. Dus wanneer haar dochter belt vanuit Spanje, besluit ze dat zelf te bewijzen door op onderzoek uit te gaan. Daarbij vraagt ze ook de hulp van de vader van Anya. Maar wat als er zóveel vragen zijn die je niet kunt beantwoorden dat zelfs jij niet meer overtuigd bent? Deze thriller, gebaseerd op het geweldige boek van Nina Darnton, wil je niet missen.

Online vanaf: 3 juni
Te streamen via: Netflix

 

Last but not least:

The Staircase

Met in de hoofdrollen twee briljante acteurs. De onvergelijkbare Toni Colette als Kathleen Peterson, de om het leven gekomen echtgenote van Michael Peterson, gespeeld door the one and only Colin Firth, een populaire en succesvolle schrijver. Zoals iedereen die ook maar één soortgelijke thriller heeft gelezen of gezien weet, is de partner de eerste en belangrijkste hoofverdachte. Zo ook nu. Het feit dat Michael biseksueel blijkt, maakt hem in de ogen van de politie alleen maar verdachter. Want die snijwonden aan het hoofd van Kathleen, die kunnen niet veroorzaakt zijn door een ongelukkige val.

 

Online vanaf: nu 😉
Te streamen via: HBOMax, de eerste vijf afleveringen staan ondertussen online

En ja, dit is ‘based on true events’.  In het verlengde daarvan: verwar het niet met The Staircase op Netflix. Dit gaat inderdaad over dezelfde Michael en Kathleen, maar dat is een docu-achtige weergave waarin ook Michael Peterson zelf aan het woord komt.

Reactie plaatsen