Ben ik heel ouderwets dat ik een site die vreemdgaan promoot belachelijk vind?

‘Ik ben degene die altijd roept: ‘Zolang je kinderen en dieren erbuiten laat, en zolang we het over volwassen mensen bij hun gezonde verstand hebben, moet iedereen vooral lekker doen waar ie zin in heeft’. Of het nu 50 Shades of Grey-achtige dingen betreft of ‘verkleedpartijtjes-voor-volwassenen’. Leef je vooral uit.

Best ruimdenkend vind ik zelf. Maar dat viel toch een beetje tegen. Blijkbaar ben ik helemaal niet zo liberaal. Daar kwam ik achter toen ik tijdens een rondje ‘World Wide Web’ op SecondLove terechtkwam. Een website die vreemdgaan openlijk promoot en aanmoedigt onder het mom ‘Zonder gezeur een einde aan de sleur’. Wat mij betreft, mag het gisteren offline. Het is zó niet oké.

Omdat het kan?

Dat we met ons allen een ongelooflijke pot vreemdgaan, is genoegzaam bekend. Als je hoteldebotel raakt van je buurman/-vrouw, tennisleraar of yogajuf, en je wordt verliefd, dat gebeurt. Klein verschil: Dat heb je niet opgezocht met het idee: ‘Gôh, ik ga eens even fijn van bil met de buurman/nanny’. Maar als je SecondLove gebruikt, kies je er bewust voor om vreemd te gaan. Je weet niet met wie, waar en wanneer, maar dát je het gaat doen, dat staat vast. En dat is precies waar ik niet bij kan. ‘Omdat het kan’ hoor ik nu mensen zeggen. Ja, natuurlijk, alles kan. Moet je het dan ook willen?

Als je je leven een sleur vindt, niet meer blij bent, maar wel van je partner houdt, investeer dan tijd en energie in je relatie. Doe daar moeite voor in plaats van een nep-profiel, een nep-foto en een nep-emailadres verzinnen. Daar geven ze op de website specifiek tips voor: ‘Gebruik vooral niet je eigen naam, geef geen contactinfo, en upload vooral geen foto die je ook op andere platforms hebt’. Toch attent van ze.

Witte leggings en Crocs

Natuurlijk, je relatie verandert wanneer je langer samen bent, maar ik begrijp níks van vrouwen die zodra ze getrouwd zijn hun haar afknippen, hun make-up in de prullenbak gooien en als er kinderen komen, de witte legging en Crocs introduceren. Ja, er zijn belangrijker dingen dan uiterlijk, maar is je partner dan onbelangrijk? Sterker: Ben jíj zo onbelangrijk geworden dat je geen aandacht meer aan jezelf besteedt? Ik denk dat je een leukere partner bent als je goed voor jezelf zorgt. Omgekeerd hebben diezelfde vrouwen ook geen ‘ja’ gezegd tegen een vent die zegt dat ‘goed gereedschap onder een afdak hangt’ en liever met zijn vrienden in de kroeg hangt dan met zijn vrouw iets leuks te gaan doen. Oftewel: “you’re in this together”, je moet er samen wat van maken.

Je partner verdient beter

Dus ga samen op dansles, ga samen punniken voor mijn part, zoek iets wat je allebei leuk vindt om te doen. Dan kom je er snel genoeg achter of je op je 81e nog steeds naast deze meneer of mevrouw wakker wilt worden. Zo niet, heb je ook duidelijkheid. En als je dan besluit zonder diegene oud te worden, maak je daarna fijn een profiel aan op Parship en kun je je uitleven met spannende dates. Als het over is, stap dan uit de relatie. Want jij verdient misschien niet beter, en degene met wie je in het geniep afspreekt verdient ook niet beter, maar je partner wél.

geschreven voor #SAAR, publicatiedatum 10 juli 2019 *

Reactie plaatsen