#ambitieuzemeisjes #bossmeisjes …mag ik een teiltje?

#ambitieuzemeisjes #carrièremeisjes #bossmeisjes. Ik stop nu met het geven van voorbeelden want ik krijg al jeuk als ik ze tik. Dit soort hashtags, met het woord ‘meisjes’ erin, worden nooit gebruikt door échte meisjes. (En met ‘echt meisje’ bedoel ik een persoon van het vrouwelijk geslacht tot een jaartje of 10). Nee, het zijn volwassen vrouwen die zichzelf meisje noemen. Waarom toch? Ben je blijven steken bij 150cm? Ik bedoel, da’s niet leuk, maar zelfs dán… Accepteer het, of koop een paar goeie hakken, maar hoe dan ook: Blijf er niet in hangen. Blijft over dat je leuk, grappig of goed gevonden wilt worden. Alleen, hoe denk je dat met dat soort onzinnige termen te gaan bereiken?

Ooit al eens een man de hashtag #ambitieuzejongetjes zien gebruiken? Nee hè, dat bedoel ik. En dan nóg klagen dat je niet serieus genomen wordt. Heus, je roept het over jezelf af. Jonge slimme vrouwen, tot ongeveer 25, die #ambitieuzemeiden zeggen, soit, dat kan nog. Daar is het misschien nog leuk, cool, en hip. Dat is #totallyinstagrammable. Edoch, dat is het niet als je de 35 gepasseerd bent. Simpelweg omdat je geen meisje meer bent. Het is wel het moment waarop het een beetje sneu wordt.

En als we het dan toch over ‘meisjes’ en ‘beetjes’ hebben. Laten we sowieso ophouden met de verkleinwoordjes. Het is nergens voor nodig en je maakt jezélf er (onbewust) klein mee! Je gaat niet met je dinnetje naar een terrasje voor een wijntje. Je gaat met je vriendin naar een terras en drinkt daar een strakke G&T.

Dat verkleinen werkt door, in al je relaties. Vraag je je soms, diep vanbinnen, af waarom collega’s, vrienden of je partner jou niet voor vol aanzien? Dat zit van binnen. In jou. Als jij jouw ruimte niet opeist, je niet ‘groot maakt’, dan blijf je, helaas, klein. Dat is oneerlijk, dat is niet hoe het zou moeten zijn, niettemin is het waar.

Dat heeft consequenties voor je werk en je carrière. En aangezien we daar nog een aardige inhaalslag te maken hebben: Zullen we direct, hier en nu, afspreken dat we gewoon een mail sturen? Dus geen mailtje. En je hebt ook geen ‘klein vraagje’. Je hebt een vraag. Je bent een volwassen vrouw, die weet wat ze wilt. Of vind je het stiekem wel best in je glazen kruipruimte?

Reactie plaatsen