Als je seksleven je dierbaar is, doe dit dan vooral niét …

Ik ben in St. Andrews, in Schotland. Niet voor het eerst, en ik vind het opnieuw supermooi hier. De reden dat ik hier ben? Golf. Voor Schotten is golf, wat voetbal is voor Nederlanders: De meest belangrijke bijzaak in het leven. Voor mij is het een hobby. Bij vlagen (als het goed gaat ;) ) een heel leuke hobby. Maar ik overweeg met enige regelmaat om een Marktplaats-account te maken en al die golfzooi te koop aan te bieden. Tegen elk aannemelijk bod. Of, als het écht slecht ging, gewoon gratis af te halen.

Weet je wat golf betekent? Game Of Lifelong Frustration.

En dat is terecht. Er is geen sport zo irritant als golf. Yoga, hardlopen, krachttraining… Als je oefent, word je beter. Fietsen? Verleer je niet. Maar golf? Dat verschilt van dag tot dag. Wat het extra irritant maakt, is dat je niet eens een ander de schuld kunt geven, want als je bal beroerd ligt (denk aan brandnetelstruiken, of een sloot) heb je ‘m daar precies zelf heen geslagen. Niet je tegenstander die beter is, nee hoor, gewoon helemaal zelf gedaan. Gelukkig is er na afloop het terras. Daar praten we onder het genot van ‘bubbles & bites’ na over alles wat er beroerd ging, vragen we ons hardop af wáárom we dit elke keer doen, en spreken we daarna af voor de volgende week. Zelfde tijd, zelfde plaats.

En nu ben ik dus op golfvakantie. Onze hotelkamer kijkt uit op hole 18 van de fameuze Old Course én de zee. We zijn met acht mensen, ze hebben hier lekker eten en élke dag een rondje golf. Klinkt perfect. Wat kan er misgaan?

Nou, je seksleven dus. Echt, golf is de doodsteek voor goeie seks. Na een hele (oké, halve) dag buiten, een kilometer of 10 lopen, en een keer of 111 tegen een bal aanslaan, lukt het me ’s avonds nog net om een verdwaalde nachtzoen te geven, maar daar houdt het dan ook echt mee op. Binnen vijf minuten slaap ik. Dat zou nog niet zo erg zijn als ik ‘op leeftijd’ was, maar ik ben met mijn 46 de Benjamin van de club en ik lig elke dag als eerste in bed. En dus niet voor steamy seks, maar gewoon omdat ik moé ben.

Kortom, wil je de romantiek nieuw leven inblazen, wil je weer ouderwets lekker van bil, ga dan iets anders doen dan golf.

Onder golfers gaat niet voor niks de gevleugelde uitspraak: ‘Seks jij nog of golf je al?’ ;)

PS: Had ik al gezegd dat het flutweer is? Het regent. En het waait hard. Élke dag.

geschreven voor #SAAR, publicatiedatum 19 augustus 2019 *

Reactie plaatsen