Waarom kindervaccinatie wél verplicht moet zijn

Eerder deze week kwam de NOS met dit bericht: “Minder kinderbijslag voor ouders die kind niet laten inenten” In no-time stond Nederland op z’n achterste benen. En nog steeds. Maar niet terecht.

Moedermaffia

Ik ben kindvrij. Heel bewust en heel gelukkig. Ik maak dus geen deel uit van de ‘moedermaffia’ die qua sluwheid en achterbaksheid denk ik nog erger is dan de maffia die we kennen van ‘The Godfather ‘. Dat meld ik maar even van tevoren, want ik ben dus net als Zwitserland: neutraal.

En met al mijn neutraliteit heb ik evengoed een mening: Ja, kinderen moeten verplicht gevaccineerd worden, en nee, dat is géén vrije keuze. Gewoon om de simpele reden dat je met de keuze voor ‘niet vaccineren’ anderen in gevaar brengt.

Het is net als het verschil tussen drinken en roken. Ik ben wel voor een algeheel rookverbod, en niet voor een alcoholverbod. Als ik een glas wijn drink, dan heeft alleen mijn lijf daar last van. Als ik rook daarentegen, schaad ik anderen. Jij kunt kanker krijgen door mijn sigaret. Met een glas wijn maak ik niemand ziek. Ik bezorg hoogstens mezelf een houten hoofd.

Bizar grote risico’s

Hetzelfde geldt voor vaccineren: Als je je kind niet laat inenten, is het minder, of zelfs helemaal niét beschermd tegen gevaarlijke infectieziekten. Je stelt je kind daardoor bewust bloot aan bizar grote risico’s. En als jouw kind opgroeit in een gemeenschap waar meer mensen ervoor kiezen hun kind niet te laten inenten, loopt de hele groep steeds meer risico.

De kans op levensgevaarlijke ziekten én overlijden wordt alleen maar groter en groter. En als ouder ben je daar verantwoordelijk voor. Niet alleen voor jouw kind, ook voor de kinderen van een ander.

Kort gezegd: Een vrije keuze heb je enkel en alleen wanneer je een ander niet beschadigt en niet in gevaar brengt. Je kind niet vaccineren valt domweg niet in die categorie. Als je je kind niet laat inenten, is dat kind een potentieel gevaar voor alle andere kinderen. Zo eenvoudig is het.

Get your facts straight

Aan de ouders/verzorgers die roepen dat hun kind inmiddels al 12 is en kerngezond: Ja, jouw kind wordt beschermd door al die andere kinderen die wél ingeënt zijn. Zij zijn, dankzij die enting, namelijk geen drager van die infectieziekten.

Aan de mensen die beginnen over formaldehyde en autisme: Get your facts straight. Ga naar je huisarts, ga naar een ziekenhuis en laat je informeren door iemand die ervoor gestudeerd heeft in plaats van je gek te laten maken door Broodje Aap-verhalen op internet of iemand in een ’liturgisch gewaad’.

Grondwettelijk recht

En aan alle mensen die nu beginnen te gillen over privacy en lichamelijke onschendbaarheid en grondwettelijk recht: Helaas …De Nederlandse staat heeft de plicht haar burgers te beschermen tegen “potentiële humanitaire rampen”.

En als ziektes als polio, kinkhoest en difterie terugkeren, spreken we binnen een mum van tijd over zo’n humanitaire ramp. In Nederland hè… Ik heb het niet over een ontwikkelingsland.

Bovendien: Jij kunt je dan wel in je ‘recht op vrije keuze’ aangetast voelen, maar heeft je kind daar niet net zo goed recht op? En alle andere kinderen ook? Want ik vind dus dat elk kind recht heeft op schoon drinkwater, onderwijs, kleren, gezond eten etc… Het recht op een gezond leven zónder onnodige levensgevaarlijke bacteriën in dat kwetsbare lijfje, hoort daar wat mij betreft ook bij.

1 reactie

  1. Rosa 27 januari 2022 om 10:33- Beantwoord

    Gelukkig heb jij geen kinderen. En jij begrijpt helemaal niet waar je het over hebt.
    Geen onderzoek gedaan, niks onderzocht, niet op de hoogte van de werkelijke cijfers.
    Jij laat je door angst leiden en dat is levensgevaarlijk!!!
    Hahaha vaccineren doe je voor jezelf, dat weet toch bijna iedereeen. Jouw verhaal is een broodje Aap-verhaal!!!

Reactie plaatsen