Totally hooked aan deze serie…

Het is heel lang geleden dat ik écht niet kon stoppen met kijken dan wel lezen, tot ik deze serie ontdekte. Drie dikke boeken, in één week uit. ’s Nachts tot drie uur liggen lezen, vechtend tegen dichtvallende oogleden. Want je moét weten hoe het verder gaat, en tegelijkertijd wil je helemaal niét verder lezen want van binnen roep je ‘doe dat nu niet!’ en  ‘wees nu slim!’ tegen de hoofdpersoon maar je zit helemaal in het verhaal dus je leest door. Ik heb het hier natuurlijk over dé Stieg Larsson Millenniumtrilogie (‘Mannen die vrouwen haten’, ‘De vrouw die met vuur speelde’ en tot slot ‘Millennium 3: Gerechtigheid’).

Als jij net als ik compleet in de ban was van dit verhaal, dan beloof ik je dat je dat ook zult zijn van:

“Mr. Robot”

Met als absolute ster Rami Malek in de hoofdrol van Elliot. Daar moet ik eerlijkheidshalve aan toevoegen dat ik een ernstige soft spot voor deze acteur heb en ik realiseerde me dus heus dat ik bevooroordeeld kon zijn. Daarom keek ik voor de zekerheid maar even op IMDB, dé wereldwijde serie en film database. Als een serie daar hoger scoort dan een 7, is dat serieus goed. Mr. Robot scoort een 8,5 dus ‘I rest my case’ 😉

Het verhaal

Elliot is een briljante hacker maar lijdt ook aan depressies en beweegt zich moeilijk tussen mensen en groepen: een sociale angststoornis belemmert hem om echt deel te nemen aan ‘het leven’.  Superslim als hij is werkt hij bij cybersecurity bedrijf ‘All Safe’ een baan die hem totaal geen voldoening geeft maar wel routine en regelmaat.

Die baan heeft hij dankzij Angela. En Angela, dat is zijn grote liefde. Zij is ook de enige die hem mag aanraken, die in zijn ‘personal space’ mag komen. Maar Angela heeft een relatie met Ollie, ook werkzaam bij All Safe.

De belangrijkste klant van All Safe is E Corp, ’s werelds grootste conglomeraat. Wanneer zij worden belaagd door een DDoS-aanval weet Elliot die af te slaan terwijl hij hen diep van binnen verafschuwt en ze dus eigenlijk gewoon het ergste gunt. En dan wordt hij gerekruteerd door de oprichter  van die hackclub: Mr Robot. Deze rol wordt met verve gespeeld door Christian Slater.

Vanaf dat moment wordt het alleen nog maar beklemmender en spannender maar ik wil het hier niet verpesten met spoilers dus ik zou zeggen: Ga kijken!

Toch even eerst de trailer kijken? Dat kan:

Valt er wat te bingen?

Jazeker! Want er staan maar liefst 45 afleveringen bij Videoland online. Dus zorg dat je lekker zit, pak wat lekkers en verlies je in deze briljante, eigenlijk wel zo ongeveer perfecte, thriller mét maatschappijkritische boodschap én emotie.

Reactie plaatsen