‘Social distancing’ is niet hetzelfde als ‘social disconnecting ‘…

En gelukkig maar!

Zelf ben ik afgelopen woensdag voor het laatst op locatie geweest voor een interview. Daarna heb ik mails gestuurd naar mijn opdrachtgevers dat ik de resterende interviews liever via Skype deed. Gelukkig werd dat door alle partijen prima ontvangen. Ondertussen is het zondag 15 maart, 18 uur en komt een complete lockdown steeds dichterbij. Met alle  – harde, zware, moeilijke – gevolgen van dien.

Mooie initiatieven

We moeten ‘social distancen’. Daar ben ik het helemaal mee eens. Maar onthou dat dit niet hetzelfde is als ‘disconnecten’.  We kunnen met elkaar in contact blijven via de socials. En wat zijn er al een mooie en bijzondere initiatieven ontstaan zoals de ‘CoronaHulpGroep’ met al ruim 6.000 leden!

Social media kan ons nu helpen

Dus Skype wat meer, Facetime wat extra, en gebruik de online middelen waar we zo vaak over klagen omdat ze ons van elkaar zouden vervreemden. Dit is hét moment om ze vóór ons te laten werken: om elkaar te helpen, te ondersteunen. Hoe klein een gebaar ook mag lijken, alles helpt.

In beweging blijven helpt ook

De NOC * NSF heeft een oproep gedaan aan alle sportclubs om de deuren te sluiten. Heleen Peverelli van Yoga Magazine kwam met een ontzettend mooie en lieve actie: twee weken gratis YogaTV!   

Ga wandelen. Alleen, met je ouders, met ‘eerste lijns’- familie , oftewel: niet met grote groepen. Hou afstand van andere mensen, maar onthou dat frisse lucht goed voor je is. Twee weken of nog langer binnen zitten is dat niét.

Kortom: hou elkaar, figuurlijk gesproken!,  goed vast. Connect the digital way, en hopelijk over niet al te lange tijd weer letterlijk.

Stay safe, pas goed op elkaar!

Reactie plaatsen