Meghan & Harry, het lijkt een sprookje, maar ís het dat ook?

Echt, je zou maar de pech hebben dat jouw prins op het witte paard er eentje uit Engeland is…

Ik zou me wel 10 keer bedenken voor ik toegaf aan mijn verliefdheid want vanaf dat moment val je ten prooi aan een stel schlemielige bloedhonden met een teveel aan testosteron en ego. Ze zijn ook wel bekend onder de naam ‘roddeljournalist’. En als er iéts is waar ik een bloedhekel aan heb, is het dat soort mensen.

Wanneer bedenkt iemand dat dát het werk is dat hij wil doen? Is dit nu echt waarvoor ze naar de academie voor journalistiek zijn gegaan? Geen middel wordt onbenut gelaten om alle, maar dan ook álle vuile was boven te halen. Is er geen vuile was? Dan verzinnen ze het zelf wel, om het vervolgens dagenlang uit te melken in de diverse tabloids. Het enige wat ik me dan nog afvraag is: ‘How low can you go?’

Conclusie: Als je besluit je leven door te brengen aan de zijde van een royal kun je maar beter heel snel een huid van kevlar kweken. Je weet wel, dat spul waar ze kogelvrije vesten van maken. Én je kunt maar beter tot over je oren verliefd zijn, want het leven zoals je dat tot nu toe kende, is voorgoed voorbij.

Precies zoals het gebeurde toen bekend werd dat één van de meest begeerde en populaire prinsen van Europa verliefd was op een bloedmooie Amerikaanse actrice: Er ontstond een akelige heksenjacht omdat de voltallige roddelpers compleet los ging, en nog steeds gaat, op de Engelse prins Harry en de Amerikaanse Meghan Markle.

Terwijl ik geniet van foto’s van het koppel waar de liefde en romantiek vanaf spat, maakt een stel sukkels er hun levenswerk van om gossip op te duiken. Waar de maanden voorafgaand aan een huwelijk feestelijk zouden moeten zijn, hebben Meghan en Harry te maken met een wereldwijde PR-crisis die zijn weerga niet kent.

Wie ís Meghan Markle?

Eerlijk is eerlijk, ik kende Meghan alleen als Rachel Zane, de para legal uit de hitserie Suits.

Een rondje Google leerde me over een vrouw die geleefd heeft, een vrouw met idealen. Gescheiden, dat ook, maar, veel belangrijker, een vrouw die zich inzet voor andere vrouwen. Die zich hard maakt voor gelijke rechten. Wat een top-combinatie met Harry, oprichter van de wereldberoemde ‘Invictus Games’. Twee mooie intelligente mensen, betrokken bij de maatschappij, die ook maar gewoon verliefd werden.

Ik kan me niet voorstellen hoe ze zich onder deze ‘shitstorm’ voelen. Terwijl Meghan zich druk zou moeten maken over ‘onbenullige details’ zoals haar kleur lipstick en haar parfum, heeft ze in werkelijkheid te maken met een familie die valt in de categorie: ‘Met zo’n familie heb je geen vijanden meer nodig’… Over de Queen heb ik het maar helemaal niet. ‘Not amused’ is in dit geval waarschijnlijk het understatement het jaar.

Donderdag kwam er een verklaring van Meghan zelf waarin ze aankondigt dat haar vader niet aanwezig is bij haar huwelijk. En vanmorgen kwam er een officiële verklaring waarin staat wat ik al die tijd al hoopte:
Prins Charles is degene die haar naar het altaar begeleidt en weggeeft aan zijn zoon. Ik vind dat heel mooie symboliek. Hiermee laat hij op onnavolgbare wijze zien dat hij achter zijn zoon en zijn verloofde staat. Zonder een woord te zeggen, zegt hij alles.

Meghan en Harry trouwen voor het oog van de hele wereld. Laat dat even inzinken… Miljoénen mensen kijken. Naar jou. Om een dergelijk leven aan te kunnen samen, en om een relatief anoniem leven op te geven voor die ellende, moet je wel héél veel van iemand houden.

En daarmee kom ik terug op mijn vraag: Het lijkt een sprookje, maar ís het dat? Ik denk van niet.

Kun je het ooit goed doen?

Ik gun Meghan en Harry hun sprookje, maar ze zullen het niet cadeau krijgen. Want wát ze ook doen, goed doen ze het nooit. Draagt Meghan een designer dress van Prada dan is ze een verkwistende omhooggevallen B-actrice, en draagt ze een jurk van L.K. Bennett, dan is ze een burgertut die niet weet hoe ze zich als een royal moet kleden… Ga er maar aan staan.

Dit alles gezegd hebbende: Ík zit morgen voor de televisie, mét een glas champagne en ik hoop dat ze de mooiste dag van hun leven hebben, gevolgd door een sterk huwelijk, vol liefde en humor. Ze zullen het nodig hebben.

Oorspronkelijk geschreven voor Nouveau, publicatiedatum 18 mei 2018*

Reactie plaatsen