Golfrecensie: Palmares Ocean Living & Golf in Lagos

WAT, WAAR & WANNEER:

Course: Palmares Ocean Living & Golf in Lagos, Portugal

Wanneer: december 2022 en januari 2023.  7-2-23 staat de teller op drie keer.

Aantal holes gespeeld: alle 27: Alvor, Lagos en Praia.

eHcp: 22,5 (ik) en 16 (husband), ook samen met vrienden: eHCP 0 (ja, hij is pro ;) ) en 17

ALGEMEEN:

Palmares Golf is een luxe uitgestrekt resort. Wat ik een beetje vreemd vind, is dat ze niet echt een parkeerplaats hebben. Je zet je auto in een parkeervak, en afhankelijk van de drukte is de receptie dichtbij of ver weg. Er is ook een ondergrondse parking, via de trap sta je dan direct binnen in het clubhuis. Wij hebben er één keer gestaan, de andere keren gewoon  buiten.

Alles is top verzorgd. Bovendien hebben ze ook een luxe restaurant, Al Sud, dat in 2022 nog is gewaardeerd met een Michelinster. Wij hebben O&N hier gevierd en dat was ook echt áf, inclusief live muziek, een saxofonist, mooie (alcoholvrije) cocktails etc. Het is niet voor niets dat ook niet-golfers deze plek weten te vinden.

Wat ik jammer vind, is dat ze maar een kleine shop hebben, met nog minder keus. Voor de ladies al helemaal niet, dus daar hoef je niet eerder voor te komen zeg maar 😉

DE BAAN:

Uiteraard krijgt deze ook alle aandacht en zorg en dat zie je! Het resultaat is een uitdagende baan waar absoluut een beroep wordt gedaan op je course management. Je kunt naar hartelust kiezen uit ‘the safe way’ of ‘no guts no glory’.

De driving range is prima. Niet heel bijzonder maar je kunt er al je clubs opwarmen. En nee, dat is niet op alle golfclubs het geval, zo leert de ervaring…

en met dikke mist zie je sowieso weinig ;)  dit was op 21 december 2022.

Palmares heeft dus 27 holes, drie lussen van 9.

Alvor is dan de ‘parkbaan’, alhoewel je ook hier hele mooie vergezichten hebt.

Lagos en met name Praia zijn zonder enige twijfel mijn favoriete holes, want dat is dan eigenlijk de ‘links baan’: water, kust, en meer water. Je loopt er bij en langs de oceaan.

Natuurlijk krijgt de wind dan ook een grotere rol maar ondanks mijn hcp 22 vind ik dat altijd alleen maar leuk. Het verbaast je dan ook vast niet dat ik meer van de no guts no glory ben, hetgeen waarschijnlijk ook direct verklaart waarom ik al twee jaar op die 22 hang :P

Ik loop deze baan met mijn electrische trolley maar de keuze voor een buggy snap ik ook want tussen de lussen in zit best een afstand en her en der is het ook gerust heuvelachtig te noemen als je met je trolley loopt.

Overigens, de allereerste keer dat we hier kwamen, op 21 december 2022, was het zó mistig dat je geen 50 meter ver kon kijken.

‘golfen in the mist’

Een ervaring an sich! Gelukkig werd het halverwege een heel stuk beter.

Palmares is zeker niet makkelijk, maar na een rondje of vier weet je natuurlijk beter wat je te wachten staat en wordt het eigenlijk alleen maar leuker.

HOLE 19

#hole19

Het clubhuis is modern luxe ingericht met veel Cortenstael accenten en water, en een royaal buitenterras. De keukenbrigade is erg vriendelijk al hanteren ze de ‘om 18uur sluit de keuken’ wel erg strikt: het is ons eens gebeurd dat we nog wel een hoofdgerecht konden bestellen, maar een dessert zat er niet meer in want ‘kitchen is closed’… Wat ik simpelweg echt niet goed vind, is dat nu je als golfer ook alweer na 18uur binnen kunt komen, en dat je dan niks meer kunt bestellen behalve een drankje. Een ‘kleine kaart’ vind ik toch wel het minste.

Ook aan de w.c. is aandacht besteed :)

Reactie plaatsen