Golfrecensie: Morgado Golf in Portimão

WAT, WAAR & WANNEER:

Course: Morgado Golf in Portimão, Portugal

Wanneer: 5 februari 2023

Aantal holes gespeeld: 18

eHcp: 22,5 (ik) en 16 (husband)

ALGEMEEN:

Morgado Golf is onderdeel van NAU Hotels, samen met Álamos. Het ligt in een vallei, bij Portimão. Ik denk in Portugal de langste ‘oprijlaan’ die ik tot nu toe gezien heb.

Ze hebben ook een royale shop met behoorlijk wat keuze voor zowel heren als dames, inclusief leuke gadgets. Alleen golfhandschoenen voor lefties, en dan ook nog een kleine maat…Dat lijkt voor 99 van de 100 banen erg ingewikkeld als je niet een standaard witte of zwarte wilt.

We kregen een prima ontvangst, ik had van tevoren al betaald en hoefde enkel nog 6 euro te betalen voor 60 drivingrange ballen. Die is gewoon op het gras, wat ik zelf altijd het fijnst vind want daar speel je later immers ook op.

Wij hadden onze electrische trolleys mee en dat was prima te doen. Wat me echt opviel, was dat de fairways zo droog en licht waren, het heeft tenslotte best wat geregend.

De greens daarentegen waren helemaal prima én snel. 😉

DE BAAN:

De fairways zijn eerlijk, en ook als je er wel buiten komt, is dat niet direct een ramp want de roemruchte dikke klaver en gele bloemen zijn hier amper. Sommige bunkers zijn echter wel degelijk een uitdaging met steile hoge wanden.

Her en der een waterhindernis, maar ook die kun je met een beetje course management goed spelen. Manlief lag op een PAR4 regelmatig met twee slagen erop, en ook mij lukte het goed om met één onder par op de green te liggen, of hoogstens een meter ervoor.

Door de wijdsheid, droogte en bruggetjes, had ik soms het gevoel dat ik in Texas was. Het wachten was op de cowboys te paard en de koeien. 😉

HOLE 19

Het clubhuis heeft een gezellig terras, type hacienda met hele vriendelijke bediening en met stip de beste lasagna die we tot nu toe op een golfbaan gegeten hebben. Ook de koffie was goed, en absoluut bonuspunten voor hoe ze er met dieren omgaan:

Want dat je om een ‘plain burger without anything‘ vraagt, dat de kok je dan gewoon snapt en je in een kartonnen bakje een burger in kleine stukjes geeft 👍♥️

En nóg fijner dat er overal waterbakken staan en de 🐶&🐱 er oprecht goed uitzien… Ook duidelijk te merken aan gedrag van de beestjes 😊

Volgende week spelen we Álamos. Daar komt uiteraard ook een review van!

Reactie plaatsen