Dít is dus een pageturner!

‘Verzwegen’, de nieuwste ‘Will Trent’-thriller van Karin Slaughter, gaat direct in sneltreinvaart van start. Zo hard, en met zoveel onverholen woede en frustratie, dat je je adem inhoudt en die pas aan het einde van het eerste hoofdstuk weer loslaat. Dat is sowieso één van de sterke kanten van Karin Slaughter: haar verhalen grijpen je acuut bij je kladden en ze laat pas los op de laatste bladzijde.

Sara Linton, patholoog-anatoom, wordt abrupt teruggeworpen in het verleden wanneer een ijzingwekkende moordzaak van nu, angstaanjagende overeenkomsten vertoont met een andere afgrijselijke moordzaak van jaren geleden. Het verhaal switcht daarom ook steeds tussen ‘nu’ en ‘toen’, tussen Atlanta (Georgia) en Grant County.

Huiveringwekkende verminkingen, op gruwelijk levendige wijze tot in detail beschreven, want ook dat is een kenmerk van Karin Slaughter, zorgen ervoor dat een zaak die overduidelijk leek, met een veroordeelde die al jarenlang vastzit, op losse schroeven komt te staan. Bovendien werpt het nieuwe onderzoek vragen op over de integriteit van Sara’s overleden man. Relaties worden op scherp gezet.

Méér dan een thriller

Als je liefhebber bent van serieus goede thrillers met de allerbeste plotwendingen, en niet je ogen dichtdoet bij de levensechte bloedstollend gedetailleerde schetsen van toegetakelde vrouwenlichamen, kun en wil je dit boek niet missen. Edoch, ‘Verzwegen’ is meer dan dat. Het is ook het ontroerend mooie liefdesverhaal van twee intelligente en ‘beschadigde’ mensen die allebei zo hun issues hebben met vertrouwen.

‘Verzwegen’ is een absolute aanrader. Niet alleen voor de ‘die hard’ Slaughter-fans die helemaal mee kunnen leven met Will & Sara, gewoon voor iedereen die gek is op meeslepende zinderend spannende verhalen.

Tasting Menu

Iedereen die hoofdrolspelers ‘Sara & Will’ al kent, komt ruimschoots aan zijn/haar trekken. Je kúnt ‘Verzwegen’ lezen als een op zichzelf staand boek, maar eigenlijk doe je jezelf dan te kort want de voorgeschiedenis van deze twee is lang en ‘complicated’, en vooral zo ontzettend de moeite waard om vanaf het begin mee te maken. Als je de ‘Will Trent’ -serie nog niet kent, dan is mijn eerlijke advies om éérst de andere boeken te lezen. Niet om je boeken aan te smeren, wél zodat je Will & Sara echt leert kennen, begrijpt ‘what makes them tick’,  en dan heel veel van ze gaat houden. Zie het als een ‘veel-gangen-menu’ waarbij ‘Verzwegen’ het ‘grand dessert’ is! 😊


Ja, ik ben zelf al jarenlang fan ;) Dit was bij Boekhandel Dominicanen in Maastricht

Dank aan #HarperCollins dat ik het boek mocht recenseren! #ikleesthuis

Reactie plaatsen