Déze mensen verdienen een dikke ‘shout out’ van jou en mij!

In mijn vorige blog had ik het over mijn vriendin die corona heeft gehad en in het ziekenhuis werkt. ‘Gewoon weer aan het werk’, zei ik toen. Gevolgd door: ‘Maar ‘gewoon’ is het in het ziekenhuis allang niet meer. De mensen in de zorg zijn regelrechte helden’.

En dat zette me aan het denken over al die andere helden: de mensen van de post en de pakketjes, de mensen van de distributiecentra en de supermarkten.


De mensen op de ambulance, de brandweer en de politie: onze hulpverleners.

Aan de bakker die nog steeds elke dag brood voor ons bakt, de bloemist die begrijpt dat je je familie met een bloemetje/kerststukje op afstand tóch een knuffel geeft, en de groenteboer die voor dag en dauw opstaat voor jouw en mijn stoofperen en spruiten.

Aan de mensen in de verzorgingshuizen die (schijnbaar!) onvermoeibaar voor onze opa’s en oma’s zorgen. En laten we daarbij ook de schoonmakers niet vergeten!

De mensen in de horeca die knetterhard werken, óók met Kerstmis, zodat wij daar ‘borrelboxen’ en ‘dinner dishes’ kunnen afhalen of zelfs thuis laten bezorgen.  #supportyourlocals is nog nooit zo belangrijk geweest als nu.

Dan hebben we natuurlijk ook nog de buschauffeurs en de mensen bij de NS. Kortom, de mensen van het Openbaar Vervoer…

En last but not least: alle mensen die vrijwilligerswerk doen voor bijvoorbeeld het Rode Kruis én de vele mantelzorgers. Jullie zijn bikkels, stuk voor stuk.

Aan jullie allemaal en iedereen die ik toch nog vergeten ben:

Dank jullie wel. Voor jullie drive, jullie inzet en jullie harde werk. Omdat jullie doorgaan, dwars door alle vermoeidheid, frustratie en verdriet heen.

Samen heeft nog nooit zoveel betekenis gehad als nu, dit jaar.
Koester de momenten van samenzijn.
Ik wens je heel veel ‘samen’ met heel veel liefde en gezondheid voor het nieuwe jaar!

Reactie plaatsen