Beste sokkenproducent, als een sok onzichtbaar moet zijn op mijn huid, waarom maak je ’m dan blauw?!
‘No show sokken’ zijn ‘onzichtbare sokken’. Vraag Google om ‘no show sokken’ en je krijgt in minder dan één seconde bijna anderhalf miljoen resultaten. Da’s best heel veel. Maar goed ook, want we dragen ze en masse, zeker in de zomer. Zelf loop ik liever op slippertjes want die is open aan de achterkant en krijg ik geen blaren op mijn hielen.
Blaargevoelig tiepje
Heel veel mensen dragen hun sneakers, loafers en zelfs leren schoenen zonder enige vorm van ‘voetbekleding’. Hoe graag ik dat ook zou willen, het gaat voor mij niet werken want ik ben een nogal blaargevoelig tiepje. Dat geldt niet voor al mijn schoenen maar ik heb een flink aantal paar in de kast staan waarbij sokken domweg noodzaak zijn omdat anders mijn hiel én mijn schoen er heel vervelend uit gaan zien. Geen idee wie het is, maar ik heb de uitvinder van Compeed al meer dan eens een dankgebedje gestuurd. Als ik mijn favoriete high heels aan doe, plak ik vaak voor de zekerheid al zo’n wonderpleister op mijn hiel. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen 😉
Golf, sokken en schoenen
Daarom kan ik dus geen 18, en zelfs geen 9, golfholes lopen zonder sokken. Ik was als een kind zo blij toen de (technische) ‘no show sok’ en ‘extra low cut sok’ hun entree maakten. Daarmee kan ik mijn golfschoenen (én leren loafers) kilometers lang dragen zonder blaren op mijn hiel én zonder dat je direct een lelijke sok ziet. Ik moet dus een low cut hebben die juist mijn hiel beschermt. Lees: hoog genoeg is, en dan toch onzichtbaar. Want hoe leuk en fashionable mijn golfjurkje ook is, golfschoenen komen het beeld niet ten goede. Laten we die sokken daarom alsjeblieft tot het absolute minimum beperken want hé, het oog wil ook wat. Nu prop ik die sok ongeveer 15 keer naar beneden tot onder de rand van mijn schoen. Ja, ook wanneer ik een lange broek draag. En nee, dat is dus niet altijd slim.
Met de nadruk op ‘onzichtbaar’
Bij ‘no show’ hebben we het in deze context over ‘onzichtbaar’. Dus welk briljant brein bedenkt dan: ‘mensen willen onzichtbare sokken, weet je wat, dan maken we ze blauw met een aardbeienprintje, dat is precies wat ze zoeken, worden ze helemaal blij van’?!
Ik heb al heel wat huidtinten gezien maar heus, spierwit, muisgrijs, pikzwart, felblauw en knalrood zaten er niet tussen. En een kek roze tijgerprintje ook al niet.
Newsflash: we willen die sokken niét zien. Ze zijn een noodzakelijk kwaad, geen hip modeaccessoire waarmee je de blits wilt maken.
Het is niet zo moeilijk hoor …
Lieve sok-designers, sok-producenten en sok-marketingmensen, van welk merk dan ook, ik help jullie om miljoenen consumenten blij te maken: maak die sok in een huidtint. Begin eens met een teint of 30. Dan zijn we er nog niet, maar kunnen we in ieder geval bij benádering een sok uitzoeken die de kleur van onze huid heeft waardoor het vermaledijde ding zo min mogelijk opvalt. Want dat was toch immers al die tijd het hele idee? Mijn golfvriendinnen en ik testen ze met liefde voor jullie 😉