Ben je een beetje goeie bingewatcher?

Want aanstaande zondag is het eindelijk zover: Seizoen 3 van ‘The Crown’! Misschien wel de allermooiste ‘Netflix Original’ die er is. Ik verheug me er al op sinds ik de laatste aflevering van seizoen 2 heb gezien en djeez, wat duurt wachten soms toch lang.

Seizoen 1 was direct een kijkcijferhit. Ik kan me niet herinneren ooit zo’n geweldig ‘kostuumdrama’ gezien te hebben. Want ja, het gaat over de echte Britse koninklijke familie, het vertelt geschiedenis, maar het kijkt als een heuse ‘Pride and Prejudice’ van Jane Austen. Herinner je je de trailer van het eerste seizoen nog? Dat was in november 2016:

Vervolgens kwam in december 2017 seizoen 2:

En nu, bijna een jaar later, kunnen we opnieuw bingewatchen. Dit is de officiële trailer:

Wat een veranderingen!

En wat maken we een sprong in de tijd want ineens leven we in 1964. Prins Charles, de Prince of Wales, krijgt een veel prominentere rol en: Camilla Parker Bowles, komt in beeld. Met de kennis van nu kijk ik daar niet compleet onbevooroordeeld naar. Niet omdat Charles verliefd werd op een ander, dat kan iedereen overkomen, maar vandaag de dag is de officiële titel van ‘The Rottweiler’ zoals ze werd genoemd, ‘Duchess of Cornwall’, en is ze verbazingwekkend geliefd.

Een hele nieuwe cast!

Ik ben fán van Claire Foy, dus ik zal wel even moeten wennen aan Olivia Colman als Queen Elizabeth, formidabel als ze is. Daarentegen verheug ik me echt op Helena Bonham Carter, die vrouw is een gewéldige actrice. Ben heel benieuwd hoe zij vorm gaat geven aan de rebellerende prinses Margaret.

Samengeknepen billen

Gelukkig zijn ze ondertussen ook al druk bezig met de opnames van seizoen 4, en daarin komt, eindelijk! echt ‘mijn generatie’ aan bod, met Charles en Diana. Deze bijzondere rol wordt vertolkt door Emma Corrin. Eerlijk is eerlijk: ik kan me er van alles bij voorstellen dat de Britse royals het met enigszins samengeknepen koninklijke billen gaan analyseren, maar ik kijk er naar uit. Met grote pot thee en deken op schoot op de bank en gáán.

Nog drie nachtjes slapen ;)

Aanstaande zondag, 17 november, is het zover. Bij diverse programma’s is een ‘sneak preview’ geweest en die maken mijn ongeduld alleen maar groter. Ik kan in ieder geval niet wachten! Wie kijkt er mee?

Beeldmateriaal van, en met toestemming van, #Netflix :)

Reactie plaatsen