Als je net als ik nog aan het zoeken bent naar je Xmasspirit, heb ik hier een goeie tip!

Ik weet niet hoe het met jou is, maar het ontbreekt mij ten enen male aan goeie kerst-zin, als in: meezingen met Xmas-songs, blij kijken naar alle kerstversiering en volop bezig mijn eigen woonkamer om te toveren tot de mooiste en meest sfeervolle kerstplek. Vorig jaar deze tijd was mijn huis een heus kersthuis: van de voordeur tot de keuken tot de w.c. en van de woonkamer tot de hal: álles was in kerstsfeer. Drie dagen was ik ermee bezig geweest en het resultaat mocht er zijn al zeg ik het zelf.

Zelfs Intratuin helpt niet

Nu is het 24 november en ik ben zo niét in the mood voor kerstmis. Zelfs niet toen ik afgelopen week zondag door de kerstshow bij Intratuin liep waar ze echt serieus uitpakken qua aankleding en sfeer.

Met dank aan @gewoonfem voor de mooie foto’s! :)

Maar er gebeurde er niks van binnen. Voor de vorm gooide ik een paar kerstspullen in het karretje maar vijf minuten later legde ik alles weer terug want Lief was erbij en als ik dan kerstspullen ging kopen, voelde dat als een soort van verplichting, dat ik dan toch ook echt de kerstboom op moest gaan zetten. En ik heb er gewoon geen zin in. Ik weet niet wie daar verbaasder over was, Lief of ikzelf. Want normaliter ben ik ‘een heel goeie klant’ zeg maar. Nu ging ik naar huis met een sneeuwschep omdat ik de andere vorig jaar heb gesloopt. Een sneeuwschep lieve mensen…Komt dit nog goed?

 

Moe van alles

Hoe meer ‘herrie’ ik hoor en lees, hoe meer ik thuis in mijn eigen bubbel wil blijven. Waar het stil en rustig is. Met al het gegil, alle complottheorieën, dreigingen en ronduit geweld, voelt het zó kansloos om nog iets te zeggen over Covid en gedrag. Iedereen weet het zo goed, laat iedereen het dan ook maar lekker uitzoeken. Ik blijf in mijn eigen kleine wereld, met mijn eigen kleine kringetje mensen, doe daar mijn best, en zie wel waar we staan in maart 2022.

 

Remedie gevonden?

Op zich is dat volgens mij geen verkeerd plan, alleen één van de bijwerkingen is dus een compleet gebrek aan xmasspirit, en dan gaat het natuurlijk niet goedkomen met december. Ergo, ik heb nagedacht over een remedie. En ik denk dat ik er eentje bedacht heb: Kerstfilms. Die van de romantische soort, met een glimlach en een traan. Dus ik heb er een paar op een rij gezet, voor mezelf én jou. Omdat jij misschien ook wel behoefte hebt aan een paar fijne films.

 

A castle for Christmas

 

Brooke Shields is Sophie Brown: Bestseller auteur, succesvol, onafhankelijk, woont in Amerika, én is verwikkeld in een schandaal. Een tijdje naar Schotland om daar haar roots op te zoeken, klinkt dan ook als een heel goed idee. Tot ze een kasteel wil kopen. De puur-Schotse eigenaar Myles, een heuse hertog van adel en al, krijgt buikpijn bij het idee dat zijn kostbare plek in handen valt van een ‘ordinaire Amerikaanse zonder gevoel voor cultuur en traditie’. Alleen is Sophie minstens zo koppig. Een Kerstfilm zoals Kerstfilms bedoeld zijn: feel good met een happy end. Vanaf vrijdag 26 november te zien

 

Holiday in the wild

 

Mocht je deze eerder gemist hebben, hier een nieuwe kans, want deze film wil je gewoon zien.  Al is het maar om weg te zwijmelen bij Rob Lowe die, zoals wel meer mannen, alleen maar sexier lijkt te worden naarmate hij ouder wordt. Staat al gewoon op Netflix

 

Happiest Season

 

Abby (geweldige rol van Kirsten Stewart) en Harper (gespeeld door Mackenzie Davis) zijn een (lesbisch) stel, en Abby wil Harper ten huwelijk vragen met kerst. Een romantisch aanzoek en daarna een bruiloft met familie en vrienden, mooier wordt het niet. Maar dan blijkt dat Harper al die tijd iets heeft achtergehouden. Een film van deze tijd over familie, over acceptatie, over jezelf kunnen zijn, en ook de relatie met je geliefden goed willen houden. Zelfs met de feestdagen. Nu te zien op Netflix

 

Maar de absolute topper is zonder enige twijfel:

A boy called Christmas

 

 

En dat is niet omdat de Nederlandse knapperd Michiel Huisman één van de hoofdrollen speelt alhoewel dat natuurlijk wel heel fijn is. Nee, deze film met de weergaloze Maggie Smith, vertelt het verhaal van een jongetje, Nikolas, dat op zoek is naar zijn vader. Maar dat doet hij niet alleen: hij wordt vergezeld door een eigenwijs rendier, Blitzen, en een té schattig muisje: Miika. Hun reis brengt ze naar het bijzondere dorpje Elfhelm waar de elven leven. Michiel speelt de rol van Joel, de vader van Nikolas. Het is een magisch mooie film die mij deed denken aan Fantastic Beasts. Vanaf vandaag, 24 november, te zien in Nederland!

PS: Behalve films kijken, doe ik ook nog een paar andere dingen: veel boeken lezen, heel regelmatig wandelen  , alleen of in gezelschap, en lekker koken.  Mocht je in dezelfde mineur verkeren als ik, kan ik je dit allemaal van harte aanbevelen 😊

Reactie plaatsen