A spark of light – Jodi Picoult

De meest irritante schrijfwijze ever, maar oh, wát een geweldig boek weer.

Dramatische gebeurtenissen, groot en klein, die elkaar in hoog tempo opvolgen. Één van de meest ingrijpende keuzes die een vrouw kan maken. Een keuze die ik zelf heb gemaakt. Abortus laten plegen. Alleen niet hier, maar in het maar al te vaak schijnheilige en met vijf maten metende Amerika.

Zomaar een ochtend, zomaar een stad. In die stad staat een abortuskliniek. Een man komt naar binnen, begint te schieten en gijzelt alle aanwezigen. Van daaruit ontvouwt zich een reeks gebeurtenissen die levens voor altijd veranderen. Verteld zoals alleen Jodi Picoult dat kan.

Zoals altijd haakt ze in op actuele maatschappelijke thema’s, vaak ‘hete hangijzers’.

Wat ik écht vervelend vond, was dat het verhaal van voor naar achter leest. Mijn eerlijke oprechte advies: Lees het van achter naar voren. Het is voor mij de reden dat ik geen vijf sterren geef, maar vier.

Jodi Picoult verstaat de kunst van het vertellen, ze vertaalt emoties, én verdiept zich van tevoren door grondige research. Het blijft daarom één van mijn favoriete acteurs.

Reactie plaatsen